Setmana de Programadors / Setmana de Creació Contemporània a Salt #Art #Dansa #Salt

Imatge en línia 1

Temporada Alta ha presentat aquest dimecres la tercera edició d'una Setmana de Programadors / Setmana de Creació Contemporània que inclou 11 espectacles, set dels quals són catalans i que se celebra aquest cap de setmana. La Setmana de la Creació dirigida a programadors internacionals presentarà produccions d'artistes catalans com Roger Bernat, Cabo San Roque o Jordi Galí amb altres d'artistes de fora com Rodrigo García i Eva Yerbabuena. En aquest cap de setmana es podran veure sis espectacles de teatre, quatre de dansa i un de música. El coordinador de la Setmana, Narcís Puig, ha destacat que el número de programadors que acudiran a la Setmana ha augmentat fins arribar als 70. /acn

Després de dues experiències anteriors amb un ampli èxit, el festival segueix apostant pel model en aquesta edició, en què es presentaran produccions d'alguns artistes catalans com Roger Bernat, Cabo San Roque o Jordi Galí, i es combinen amb d'altres propostes d'artistes de fora que tenen una gran repercussió internacional, com Rodrigo García i Eva Yerbabuena. En aquesta ocasió es presenta, a més, una mirada particular a l'escena argentina amb les noves creacions de Romina Paula i Mariano Pensotti. Una mirada enfocada a la qualitat de les propostes i la voluntat de convertir Temporada Alta en el punt de contacte i relació entre el teatre iberoamericà i el teatre europeu, els dos grans focus internacionals on té posada la mirada el festival.

Per segon any, el projecte #FF80 continua formant part de la setmana de creació contemporània. L'#FF80, en col·laboració amb El Graner, és un projecte de seguiment i suport a tota una generació de joves coreògrafs nascuts al voltant de l'any 80 que han realitzat la seva formació i començat la seva carrera amb un peu a Catalunya i l'altre en algun país estranger que els ha servit de pont. El projecte inclou trobades de treball entre aquest grup de creadors i la presentació de quatre espectacles, tant al públic del festival com als professionals que ens visitaran aquests dies: El Conde de Torrefiel ambEscenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke, els ballarins Marcos Morau i Lali Ayguadé amb Portland,  Roser López Espinosa amb Lowland, i Guido Sarli amb Stuntman.

A més de la possibilitat de veure els espectacles proposats, dins de la Setmana dels Programadors s'organitza per tercer cop una jornada professional internacional, una reunió que servirà per a presentar alguns projectes de producció proposats per institucions del país i estrangeres. Això ajudarà a donar impuls al coneixement de nous artistes del país als professionals d'altres procedències i a facilitar la possibilitat de futures contractacions dels espectacles, o fins i tot de futures coproduccions.

Entre altres presenten espectacle institucions com el Théâtre Ôdeon de Paris i el Kunsten Festival des Ars de Bruselles i es presenten perfils d'artistes com Blaï Mateu o Angélica Liddell.

Aquest any, per primera vegada, hi haurà presentacions d'espectacles previstes només per a professionals. Aquest petit programa professional inclourà una sessió d'El policía de las ratas, dirigida per Àlex Rigola, i presentacions en format de work-in-progress dels propers projectes de Xavi Bobés/Playground i de Pere Faura.

Entrades populars