Tintín visita la Fundació Antoni Tàpies: Presentació del llibre del Museu Hergé #Llibres



El llibre del Museu Hergé, de Michel Daubert, publicat per Zephyrum Ediciones, és una obra de 480 pàgines, que convida a la descoberta del món d'Hergé. La presentació-roda de premsa te lloc avui dimecres 20 de novembre, a les 12:30 h, a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

Els ponents seran, l'autor de l'obra, el periodista Michel Daubert, que va entrevistar a Hergé el 1970, 1971 i 1978; Didier Platteau, anterior editor a Éditions Casterman i creador, el 1999, juntament amb Nick Rodwell, d'Éditions Moulinsart (en aquesta editorial es publiquen llibres dedicats enterament a l'obra d'Hergé i per tant a Tintín), Juan Bufill, poeta i crític d'art (entre d'altres activitats va organitzar, al costat de Peret i Manuel Huerga, l'exposició en 1984: "Tintín a Barcelona. El museu imaginari de Tintín ", a la Fundació Joan Miró), i Ana Zendrera, editora de Zephyrum Ediciones.

Amb motiu de la presentació del llibre Museu Hergé, es vol destacar, la relació de HERGÉ amb l'ART. La seva passió per l'art, es reflecteix en la seva obra i en Les Aventures de Tintín, hi ha referències constants a l'art. En Tintín i l'Art-Alfa, la seva última aventura inacabada, es troben abundants al · lusions a l'art modern. Hergé va ser també un gran col · leccionista de quadres i obres d'art, especialment l'art abstracte. Fanny Rodwell, vídua de l'artista, somiava amb tenir un museu per mostrar les múltiples facetes del geni d'Hergé. «Un museu" modern ", perquè Hergé estimava l'art modern a través de la pintura, l'escultura, el mobiliari, l'arquitectura».

S'ha publicat una «edició de llibreria» i una altra «edició especial limitada i numerada de 200 exemplars per col · leccionistes» i «20 exemplars, fora de sèrie» també numerats. Aquesta edició especial de col · leccionista, publicada per Zephyrum Edicions, en castellà, és l'única edició que s'ha fet per col · leccionistes del Museu Hergé, entre totes les edicions en diferents llengües publicades (francès, anglès (EUA - Anglaterra), neerlandès, alemany, italià i espanyol).

Enllaç al Blog de «Univers Tintín», on s'esmenta l'edició de col·leccionista:
Aragó 255, 08007 Barcelona 
t +34 934 870 315 | f +34 934 870 009 http://fundaciotapies.org

Entrades populars