'Lokus Naked' de Marga Clarck i Valentí Gomez a l'Arts Santa Mònica #Exposicions

Imatge en línia 1

Arts Santa Mònica

Inauguració 23.12.2013 / 19h / Espai Balcó


La distància física, històrica i simbòlica entre Nova York i Roma està lluny de ser insalvable. Ho sostenen els artistes Marga Clark (Madrid) i Valentí Gómez Oliver (Barcelona), que porten vint anys dialogant al voltant d'aquestes dues ciutats on han residit, respectivament, durant molts anys de les seves vides. Per ells, les semblances entre una i altra són evidents, i això és el que volen demostrar a l'exposició 'Locus Naked' que inaugura aquest dilluns l'Arts Santa Mònica . Una mostra multidisciplinària amb fotografies, textos, dibuixos i vídeos que no només estableix paral·lelismes sinó que planteja els reptes de dues ciutats que hom sol identificar amb el passat (Roma) i el futur (Nova York).

L'exposició Locus Naked sorgeix del diàleg entre els artistes Marga Clark (Madrid) i Valentí Gómez i Oliver (Barcelona), que representen respectivament les ciutats de Nova York i Roma. És el resultat de la unió de dues visions que mostren dos móns aparentment oposats: New York, ciutat projectada vers el futur; i Roma, ciutat ancorada en el passat. Dins d'aquesta suposada oposició els artistes miren d'establir, visualment i a través del diàleg,

un punt d'unió i de contacte entre ambdues ciutats. Aquesta exposició pretén ressaltar no sols l'harmonia de llengües i visions diferents, sinó la recreació d'un espai universal on, en les respectives ciutats, batega un cor que resideix sempre en la intel·ligència. Viatjar amb la memòria per les ruïnes romanes, a través de les fotografies de la Marga Clark i dels dibuixos de Gómez i Oliver, significa endinsar-se més sàviament cap el present, com molt bé va subratllar Carl G. Jung en la seva teoria dels arquetipus. La contemplació dels actuals paisatges novaiorquesos, a partir de les fotografies i els dibuixos d'ambdós artistes, ens permetrà reflexionar amb més lucidesa sobre el futur que s'intueix en les imatges. "El passat il·lumina la nostra recerca present del futur".

La característica més original d'aquesta exposició rau en la recreació d'aquests dos móns, partint de dues visions artístiques contemporànies i la seva realització per mitjà de l'ús de diferents mitjans d'expressió, com ara la imatge fotogràfica, els dibuixos, llibres d'artista, arquetipus i els textos en castellà i català, amb les seves respectives versions en anglès i italià.

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
Barcelona

Entrades populars