Hollywood lliga el Festival de Sitges als Oscar #fires

Imatge en línia 3

El Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha estat declarat "festival qualificat" per l'Acadèmia de Hollywood per a poder presentar els curts guanyadors de les categories oficial i d'animació a les respectives candidatures en la cursa dels Oscar. La qualificació de l'Acadèmia nord-americana satisfà una de les aspiracions marcades pel Festival en el seu pla estratègic, dissenyat el 2012, que passa per ampliar la seva projecció internacional i reforçar el seu prestigi com a festival de gènere de referència. Els curts guanyadors de la darrera edició (2013) i que ja poden ser presentats són 'The Landing', de Josh Taner, i 'Peau de chien', de Nicholas Jacket.

L'Acadèmia de Hollywood va confirmar la setmana passada aquest nou reconeixement al director del Festival, Ángel Sala. La qualificació de l'Acadèmia nord-americana permet que, d'ara endavant, Sitges pugui presentar les cintes guanyadores del Millor curtmetratge de la Secció Oficial Fantàstic a Competició (patrocinat per Fotogramas) i Millor curtmetratge d'animació a les respectives candidatures en la cursa dels Oscar ®. Els curts guanyadors de la darrera edició van ser The Landing, de Josh Tanner, i Peau de chien, de Nicholas Jacket.

La distinció de Hollywood confirma una de les aspiracions marcades pel Festival en el seu pla estratègic, dissenyat el 2012, que passa per ampliar la seva projecció internacional, reforçar el seu prestigi com a festival de gènere de referència i obrir-se a nous llenguatges i disciplines culturals.

Entrades populars