Inauguració de FACTOTUM II i Concert-Performance de Jan Mech a la Tàpies #exposicions



FACTOTUM II | Del 16 de gener al 9 de febrer del 2014

Inauguració el 15 de gener de 2014, a les 19.30 h. 
Entrada lliure | Fundació Antoni Tàpies


En el marc del projecte FAQ: Zona de preguntes freqüents, organitzat per la Fundació Antoni Tàpies, la Sala d'Art Jove, Hangar i Idensitat, tindrà lloc, entre el 16 de gener i el 9 de febrer del 2014, la segona part del projecte FACTOTUM, una proposta d'Hangar on es mostren els treballs dels seus artistes en residència. El dimecres dia 15 de gener de 2014 se celebrarà la inauguració de l'exposició.

A FACTOTUM II cada obra es presenta autònoma i aparentment exempta de context. Es parla de l'heteroneitat, de la casualitat i també, i no en menor mesura, de la causalitat. El projecte compleix en el seu conjunt amb les funcions per a les quals cadascun dels agents involucrats sembla que està destinat: el museu com un espai narratiu, el taller com a context generatiu i l'artista com a artífex, l'obra com a objecte de valor i significat propi… Múltiples funcions reglades i aparentment distribuïdes en un encadenament sistemàtic. I tot això aparentment, perquè aquesta és una proposta de caràcter circumstancial que, a través d'una estructura de fosos de peces, artistes, espais i ritmes, té com a objectiu escapar de l'homogeneïtzació, la claredat i la conformitat dels discursos que plantegen les exposicions col·lectives, ja provinguin aquests d'encaixos comissarials o d'assemblatges institucionals.

ARTISTES

Enric Farrés Duran, Marla Jacarilla, Victor Jaenada, Llobet & Pons, Jan Mech, Jonathan Millán, David Mutiloa, Quim Packard, Ariadna Parreu, Gerard Rubio, Mireia c. Saladrigues i Pep Vidal.

Descripció d'un quadre (Bildbeschreibug)
15 de gener de 2014 a les 20 h
Jan Mech - Live concert performance

Descripció d'un quadre exhibeix una pintura que existeix, però només ha estat publicada en la descripció de Heiner Müller (1984). Basat en un concepte dels antics grecs, segons el qual cada era requereix un equilibri entre la vida i la mort, l'acte de mirar un dibuix o pintura és transformat en un procés que crea una transició entre aquells que viuen en el regne de la mort i l'observador. 

Composició, veu i instal·lació de Jan Mech | Text de Heiner Müller | Traducció al castellà de Jorge Riechmann.

Fundació Antoni Tàpies
Aragó 255
08007 Barcelona 
t +34 934 870 315 

Entrades populars