Una pinzellada d'Animac a Barcelona: Masterclass de Chris Landreth #conferències

Una pinzellada d'Animac a Barcelona:

Divendres 7 de febrer, a les 19.00 h. 
Auditori del CCCB - Barcelona
Entrada Lliure

ANIMAC 2014 es presenta el proper divendres a Barcelona amb l’animador Chris Landreth.

L’acte inclourà una masterclass sobre el seu procés creatiu i la projecció del seu guardonat curtmetratge Ryan
Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya organitzada per l’Ajuntament de Lleida, dedica la seva 18a edició a l’animació híbrida i la seva capacitat d’integració en tota mena de formats. En la seva presentació al CCCB de Barcelona, comptarem amb un convidat excepcional: Chris Landreth, animador nord-americà instal·lat al Canadà i especialitzat en animació CGI –generada per ordinador– de caire híbrid, experimental i psicorrealista, com ell mateix anomena.

La directora de la Mostra, Carolina López, presentarà oficialment el programa d’Animac 2014, i a continuació, es projectarà Ryan, escrit i dirigit per Chris Landreth, i guardonat l’any 2004 amb l’Oscar a Millor Curtmetratge Animat. Finalment, Landreth també oferirà una masterclass sobre el seu procés creatiu com a artista i la seva complexa obra:  una oportunitat única per tots aquells estudiants, professionals de l'animació, artistes multidisciplinaris i ments curioses amb ganes de conèixer de primera mà un dels creadors audiovisuals més rellevants del panorama contemporani.

El seu últim curtmetratge, Subconscious Password –guardonat amb el Grand Crystal a Annecy 2013– formarà part de la sessió inaugural d’Animac 2014, del 20 al 23 de febrer a la ciutat de Lleida.
 
Ryan. Escrit i dirigit per Chris Landreth, Canadà, 2004, 14’

El propi Chris Landreth narra la història de Ryan Larkin, animador canadenc responsable d’alguns dels curtmetratges animats més influents dels anys 60 i 70. Reintrepretant una sèrie d’entrevistes al propi Larkin i als seus amics i familiars, aquest documental animat reconstrueix la caiguda en desgràcia de Larkin a l’alcoholisme i la drogoaddicció, qui va acabar pidolant pels carrers per poder arribar a finals de mes.

Landreth dóna veu al seu amic Larkin a través d’un avatar literalment buit, deformat i deconstruït, fent ús d’animació hiperrealista –amb tints surrealistes– generada per ordinador. Landreth també alterna animació vectorial feta a mà i rotoscòpia, i el seu treball d’animació facial i gestual –increïblement detallistes– va arribar a confondre al públic, creient que es tractava d’imatge real o captura de moviments.

Primera col·laboració amb el National Film Board of Canada, Ryan es va endur més de 60 guardons arreu del món, incloent l’Oscar a Millor Curtmetratge Animat l’any 2004. El seu pas pel festival de Cannes, pels Genie Awards o el Premi del Jurat a Annecy i a Siggraph certifiquen la mestria de Landreth com a animador i realitzador.

Chris Landreth.

Nascut l’any 1961 a Connecticut (EUA), Chris Landreth es va formar com a enginyer, investigador i analista de softwares informàtics. Però el descobriment de l’animació generada per ordinador va trasbalsar la seva carrera, i Landreth va aplicar tots els seus coneixements tècnics per començar una segona vida al Canadà com a animador amb The Listener (1991). Mentre treballava com a developer del cèlebre software d’animació Maya, Landreth va donar a llum curtmetratges com The End (1995), primera nominació a l’Oscar, o Bingo (1998), consagrant-lo com a animador. La seva trilogia de curts psicorrealistes –emprant tècniques hiper/surrealistes d’animació CGI– amb el National Film Board of Canadà l’ha propulsat cap a l’èxit crític, amb peces com Ryan (2004), The Spine (2009) i Subconscious Password (2013).

Animac 2014: HÍBRID

Animac 2014 tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 20 al 23 de febrer. Quatre jornades farcides de projeccions, conferències, tallers i música en directe dins els espais de la mostra: la Llotja, CaixaForum Lleida i el Cafè del Teatre.

Enguany, Animac celebra la seva majoria d’edat amb una 18a edició dedicada, sota el lema HÍBRID, a la destacada presència de l’animació en l’audiovisual i la seva capacitat d’integració en tota mena de formats. Més enllà de les sessions retrospectives especials, l’animació híbrida infectarà de forma transversal tota la programació d’Animac 2014 en seccions com Animac Cartoon, les conferències especialitzades o Petit Animac.

ANIMAC 2014
Del 20 al 23 de febrer de 2014
Lleida
http://www.animac.cat

Entrades populars