"Ni es crea ni es destrueix. En Residència" a La Capella de Barcelona #exposicions #ca #agenda



Ni es crea ni es destrueix. Exposició EN RESiDÈNCiA
La Capella, Barcelona

Inauguració: 3 d'abril 2014 a les 19h.

“Ni es crea ni es destrueix” és una exposició que vol mostrar els diferents graus d’infiltració mútua entre educació, formació i pràctiques artístiques contemporànies a través dels treballs artístics que han resultat del programa Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona* en les edicions III (2011-2012) i IV (2012-2013).

Es tracta d’onze noves produccions d’artistes de diferents àmbits creatius com el disseny, la dramatúrgia, les arts visuals i la dansa contemporània, el procés de gestació de les quals han compartit amb alumnes i professors de l’ESO de Barcelona durant un any lectiu.

A “Ni es crea ni es destrueix” s’invita a circular per tot un seguit d’indrets possibles des dels quals pensar la noció d’espai, i així experimentar-lo, a partir de materials i situacions propers, tal com s’ha fet a partir d’exercicis crítics i accions desenvolupades al propi entorn i amb recursos a l’abast d’artistes i alumnes. Alguns d’aquests mitjans han estat materials i físics, com les aules, el cos, els parcs o el museu, mentre que d’altres han estat de caràcter abstracte (però igualment accessibles), com la memòria, la paraula, el sistema econòmic o la imaginació. En definitiva, és una ocasió per pensar sobre l’espai del coneixement, la creació i la cultura com l’energia indestructible de transformació i de futur.

Artistes participants:

ISABEL BANAL • LUIS BISBE • TOM CARR • VICENS CASASSAS • CRISTINA CLEMENTE • MARTA GALÁN • ÀNGELS MARGARIT • NUTCREATIVES • PERICO PASTOR • FERNANDO PRATS • MIREIA C. SALADRIGUES •

Instituts implicats:

IES BARCELONA CONGRÉS, IES DOCTOR PUIGVERT, IES JOAN BOSCÀ, IES JOAN COROMINES, IES JOAN SALVAT-PAPASSEIT, IES JOSEP PLA, IES MENÉNDEZ Y PELAYO, IES PRÍNCEP DE GIRONA, IES QUATRE CANTONS, IES SANT ANDREU, IES VALLDEMOSSA.

El comissariat de l’exposició és a càrrec d’un equip liderat per la comissària independent Rosa Pera i format per alumnes en pràctiques del Màster en Gestió d’Indústries Creatives i Culturals (IDEC, Universitat Pompeu Fabra) i del Màster de Producció i Recerca Artística (Universitat de Barcelona).

* Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat junt amb l’associació A Bao A Qu, que posa en contacte la creació contemporània amb els estudiants, a partir de la presència continuada dels artistes en centres públics d’educació secundària de la ciutat per desenvolupar treballs en diferents pràctiques artístiques al llarg de tot un curs.

Imatge de presentació: Food for Thought / Tom Carr a l’Institut Sant Andreu. 2011-2012 / Amb els estudiants Laura Aguirre, Alba Alamillo, Alba Aragón, Alba Campos, Míriam Cañas, Óscar Castro, Ángela Mas, Vanesa Montaño, Sandra Nácete, Quim Obradors, Adrián Parrón, Carla Parrón, Aida Planas, Elisabet Preciado i Alba Rodríguez / I els professors Glòria Mateu, Jèssica Obispo, Àngel Ramos i Mercè Valverde.

La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Tel 934 427 171

Entrades populars