'25%. CATALONIA AT VENICE' a la Virreina de Barcelona #exposicions #inauguracions #ca

25%. Catalonia at Venice. Visió general de la instal•lació al Cantiere Navale. En primer terme, Compostatge de nou pintures, compostatge de sis pintures i compostatge d'una pintura amb marca i vidre, de Perejaume ©La Caixeta Fotografia 


25%. CATALONIA AT VENICE
11.04.2014 - 27.07.2014

Obertura: dijous 10 d'abril de 2014, a les 19.30 h.

Un projecte comissariat per Jordi Balló.
A partir d'una idea de Francesc Torres. 
Amb Francesc Torres i Mercedes Álvarez.

A partir del pròxim 11 d'abril La Virreina Centre de la Imatge presenta l'exposició 25%. CATALONIA AT VENICE, que el 2013 va representar l'art català en la 55a edició de la Biennal de Venècia. El projecte, liderat per l'Institut Ramon Llull, vol reflexionar des del món de l'art sobre l'elevada taxa d'atur en el nostre país, a la qual fa referència el títol de l'exposició.

Després de presentar-se amb èxit a Venècia, La Virreina Centre de la Imatge ha volgut unir esforços amb l'Institut Ramon Llull, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona i Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet per presentar el projecte en el context del qual va partir i ajudar, d'aquesta manera, a continuar amb el debat social i creatiu que planteja. 25%. CATALONIA AT VENICE és un projecte coral construït a partir de la implicació de tres creadors del món de la imatge i vuit persones a l'atur que reclamen el seu lloc en la societat.

Comissariada per Jordi Balló, l'exposició s'articula en tres nivells discursius: les peces de la col·lecció permanent del MACBA seleccionades pels vuit protagonistes del projecte, que han estat convidats a realitzar una incursió en el museu i a escollir una obra de la seva col·lecció; les imatges realitzades pel artista visual Francesc Torres i les filmacions de la cineasta Mercedes Álvarez que han documentat les diverses etapes del procés, i vuit objectes personals de valor sentimental triats per cadascun dels aturats, que són els qui donen sentit global al projecte.

L'exposició es complementa amb un programa d'activitats coordinades pels serveis de La Virreina Centre de la Imatge (que acull l'exposició), la Tecla Sala (entitat associada des del primer moment al projecte) i el MACBA (que estén la proposta educativa i crítica al seu propi museu). Aquesta forma de col·laboració entre centres afins respon als mateixos principis de l'exposició: obrir l'art i la seva interpel·lació a nous públics.

http://lavirreina.bcn.cat/ca/exposicions/25-catalonia-venice#sthash.snx5BKCX.dpuf

LA VIRREINA
CENTRE
DE LA IMATGE

Palau de la Virreina
La Rambla, 99
08002 Barcelona
http://lavirreina.bcn.cat

Comentaris

Entrades populars