La Fundació Tàpies mostra gravats de l'artista que feia 15 anys que no s'exposàven #ca #exposicions

Antoni Tàpies. Col·lecció, # 7 | Exposició | Fundació Antoni Tàpies
6 de marzo - 30 de mayo 2014

La Fundació presenta una selecció renovada d’obres d’Antoni Tàpies pertanyents al fons de la Col·lecció. En aquesta ocasió també es mostra una extensa tria de gravats de l'artista a l'Espai D, que feia quinze anys que no es s'exposàven en públic, pertanyents al període 1959-1987.

Pel que fa a l’Espai A el recorregut s’inicia amb una tria d’obres del bienni 1946-1947 en què es fa palès un interès primerenc pels materials extrapictòrics, interès que esdevindrà el tret característic de la seva producció de maduresa i que es pot apreciar en obres posteriors com ara Terra i pintura (1956),Gran matèria amb papers laterals (1963) i Llibre-mur (1990), entre d’altres.

L’exposició també compta amb una tria d’obres que incorporen l’objecte (com ara Porta metàl·lica i violí, realitzada per als aparadors de Gales el Nadal de 1956), i escultures de bronze (com ara Tamboret i Càntir i bota, totes dues de 1987). També s’hi pot veure una representació d’obres de les dècades de 1990 i 2000 en què s’observen diversos temes recurrents al llarg de la seva trajectòria, com ara l’interès per la matèria, els objectes quotidians i l’escriptura.

L’itinerari es completa amb la projecció del documental Tàpies (1990) de Gregory Rood, produït per BBC - TVE Catalunya, el qual es projecta a l’auditori de la Fundació (Espai C).

Comissariat per Núria Homs

08007 Barcelona

Entrades populars