La Tàpies reinventa 'Fluids' de Kaprow a la presó de dones Wad Ras #ca #tallers

La Fundació Antoni Tàpies ha reinventat el projecte 'Fluids' de l'artista Allan Kaprow a la presó de dones Wad Ras de Barcelona, en el marc de l'exposició 'Allan Kaprow. Altres maneres'.

Segons ha informat la fundació en un comunicat, l'acció intentava evitar l'espectacle i volia buscar un lloc que aportés intensitat a la participació, un lloc remot on no s'imposés el registre de la imatge.

Pels impulsors de l'acte, hi ha un vincle formal entre la construcció gèlida de Kaprow i els murs de la presó, "que construeixen un buit interior", i l'acció permet que el líquid penetri al centre penitenciari, per després desfer-se, fugir pel desballestament i desaparèixer.

Segons els organitzadors, 'Fluids' ha estat una oportunitat perquè "la presó es convertís en una extensió del museu i el museu en un agent per a l'acció". 

'Fluids' --que es va realitzar per primera vegada el 1967-- a la presó compleix amb la majoria de principis que va establir Kaprow, com el treball pedagògic, acostar l'art a la vida, treball en equip i entropia./EP

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona

Comentaris

Entrades populars