Exposició Catalunya Creativa | Arts Santa Mònica #inauguraciions #exposicions #ca























































































El centre Arts Santa Mònica de Barcelona estrena la seva nova etapa com "aparador i altaveu" de la creativitat que es porta a terme en tots els racons de Catalunya a partir d'aquest dimarts.

Ho farà amb la mostra 'Un dilema. L'art contemporani i la Inversió en la Incertesa ', que reflexiona sobre la incertesa que han d'afrontar els artistes emergents en els seus inicis professionals.

Ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, que ha valorat que l'Arts Santa Mònica serà a partir d'ara "un punt de trobada de la creació i els creadors de Catalunya", un col · lectiu que fins ara es manifestava orfe d'un centre de referència.

"Aquí se sentirà el batec creatiu del nostre país", ha afirmat el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, que ha destacat que, a més de fomentar exposicions i activitats creatives, l'Arts Santa Mònica també potenciarà la formació i el assessorament dels professionals emergents amb l'objectiu que puguin enfortir i internacionalizarase.

Per aconseguir aquest objectiu, el centre comptarà amb el suport del Barcelona Centre de Disseny (BCD), que organitzarà per tercer any consecutiu el Mercat d'Idees de Disseny (MID), un programa que fomenta i promociona la iniciativa emprenedora com un actiu per les indústries culturals i creatives, i presenta i posa en valor el potencial creatiu davant empreses i inversors.

El president del BCD, Pau Herrera, ha exalçat la tasca dels creadors de Catalunya, que són "una part molt important del motor de l'economia", pel que ha avançat l'impuls del Centre de l'Emprenedoria Creativa de Catalunya, com a plataforma per ajudar els professionals a internacionalitzar-se i tenir accés al finançament.

PROGRAMACIÓ 2014

La directora de l'Arts Santa Mònica, Conxita Oliver, ha destacat que el centre acollirà aquesta temporada un ampli ventall d'exhibicions de creació en arts plàstiques i visuals, audiovisuals, disseny, arquitectura, literatura, ciència i música, amb concerts i assaigs en el claustre de l'edifici: "Una de les prioritats és que es pugui aprofundir en els processos creatius per acostar-los a la societat".

Les mostres s'articularan a partir de projectes propis i de coproduccions amb altres entitats i centres territorials, especialment els vuit que conformen la Xarxa de Centres i Espais Visuals de Catalunya, i el centre comptarà el 2014 amb 3,1 milions, 900.000 euros més que aquest any.

Entre les principals exposicions que acollirà el centre barceloní en la seva programació 2013-2014 destaca 'Deletrix', de Joan Fontcuberta, que fins el 8 de desembre d'aquest any convida a la reflexió sobre la censura i alerta sobre la vulneració de la llibertat d'expressió dels creatius.

L'Arts Santa Mònica també programarà l'exposició 'Blanc sota negre', comissariada per Assumpta Bassas i Joana Massó, que del 21 de gener a finals de desembre de 2014 proposaran nombroses activitats sobre "la pàgina en blanc i el repte que suposa la creació des el buit ", ha dit Oliver, que ha afegit que a aquesta mostra li seguirà una altra de Marcel · lí Antúnez sobre la sistematúrgia, que és la seva metodologia de treball.

El centre també organitzarà activitats relacionades amb el Festival Flux de vídeo d'autor, a finals d'any; amb el Festival Loop de viodeoarte, al maig de l'any que ve, i amb el cicle de música visual Arts Sònica, al llarg de tota la temporada, entre altres iniciatives.

PRIMERA EXPOSICIÓ

La primera mostra de la nova etapa de l'Arts Santa Mònica, 'Un dilema. L'art contemporani i la Inversió en la Incertesa ', comissariada per Jeffrey Swartz, té la voluntat de donar visibilitat a la tasca que duen a terme els vuit centres que conformen la Xarxa de Centres i Espais Visuals de Catalunya, un objectiu que "encaixa perfectament amb la nova etapa del centre ", segons ha valorat Oliver.

A través del treball d'una vintena de creadors, l'exposició demostra que "invertir en les persones és la millor manera d'afrontar un futur ple d'incertesa", segons ha explicat Swartz, que ha instat les administracions a fomentar els projectes culturals i no retallar aquest sector.

Per potenciar la comunicació de les noves activitats del centre i acostar-les a la societat, el Canal33 emetrà el programa setmanal 'TT', dirigit i conduït per Bibiana Ballbè, en què es divulgaran les iniciatives de l'Arts Santa Mònica i s'aprofundirà sobre l'activitat creativa que es porta a terme al territori català.

Més informació:

Entrades populars