La Fundació Tàpies presenta l'obra reivindicativa de Kerry James Marshall #ca #inauguracions #exposicions




Laurence Rassel, Manuel j. Borja-Villel i Kerry James Marshall a la roda de premsa d'aquest matí.

La Fundació Antoni Tàpies presenta l'obra reivindicativa de l'artista afro-americà Kerry James Marshall

L'exposició 'Kerry James Marshall. Pintura i altres coses', vigent a la Fundació Antoni Tàpies fins el proper 26 d'octubre, és la mostra més important de l'artista nord-americà a Europa i ha estat presentada als mitjans de comunicació aquest matí pel mateix artista, acompanyat del director del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Manuel J. Borja-Villel i la directora de la Fundació Antoni Tàpies, Laurence Rassel. Aquesta tarda mateix, a les 18.00 h. tindrà lloc una conferència-xerrada oberta de l'artista amb Elvira Dyangani Ose, experta de la Tate de Londres, i a les 19.30 h  tindrà lloc la inauguració de l'exposició. Demà es farà la presentació per a premsa al Reina Sofia de Madrid.

Autor d'una obra figurativa de relleu, el treball de Kerry James Marshall versa sobre la identitat −nacional, de gènere i, sobretot, racial−, i respon a una recerca amb l'objectiu de contextualitzar l'experiència afroamericana en la situació sociopolítica actual. Si bé evidencia el que l'artista anomena "buit en el banc d'imatges", i el qüestionament dels sistemes de legitimació existents, la seva pintura va més enllà de la denúncia. Tècnicament complexa, i arriscada en la invenció de noves imatges que contribueixen a omplir aquell buit, s'inspira tant en la cultura popular −el cinema i, de manera especial, el còmic− com en l'art.

L'exposició es podrà veure a l'estat espanyol dividida en dos parts: A Barcelona, a la Fundació Antoni Tàpies, es mostra l'obra més actual de l'artista i la realitzada amb diverses tècniques (Pintura, collage, còmic, video, escultura...). A Madrid, al  Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía es mostra la seva obra pictòrica històrica. 'Kerry James Marshall. Pintura i altres coses' ha estat coorganitzada entre quatre importants museus europeus: Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Anvers; Kunsthal Charlottenborg, Copenhaguen; Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid; Fundació Antoni Tàpies, Barcelona.


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona

Entrades populars