Les escultures de Jordi París a la Canals de Sant Cugat #ca #inauguracions #exposicions

Exposició d'escultures de l'artista JORDI PARÍS 
Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat
Del 17 de juny al 28 de setembre de 2014

Inauguració, dia 17 de juny a les 19.30 h.

Com a final de temporada i inici de la nova temporada artística, Canals-Galeria d'art exposa les escultures de l'artista JORDI PARÍS.
 
Jordi París,  nascut a Lleida, ha viscut durant molts anys al poble de Bell-lloc d'Urgell.  Allí es va familiaritzar a través del seu pare, mecànic, amb la manera de fer dels ferrers rurals . Va ser però en entrar en contacte amb la família de la seva dona a Maials -- pagesos de tota la vida-- quan va començar a considerar la possibilitat de prendre els estris usats en el conreu del camp, més endavant rebutjats per raons diverses, com a matèria primera de les seves obres.

Així doncs, Jordi París manipula i uneix tota aquesta ferralla –pics, relles, xapos, aixades...—, per a crear unes obres que donin un nou significat a cada un d'aquests elements, diferent al primigeni per al qual varen ser creades. Les seves obres contenen allò que és l'essència de l'escultura: donar forma i volum a allò que l'inspira, realitzant també un treball escultòric que és una prolongació dels vells oficis.

Diu en Jordi Fàbregas "...Allò que amoïna Jordi París és el fet que l'entorn sigui posat a la disposició de l'ésser humà només que amb un mer càlcul – això mateix potser abelliria el seu ofici de físic. No hi ha doncs en l'obra  d'aquest un agrupament mecànic de fragments i fragments d'eines per a originar tecnologia sinó, més aviat, una de-construcció de les pròpies eines que són sotmeses inexorablement a l'efecte d'agents corrosius -de tipus meteorològic en el cent per cent dels casos- o/i mecànics..."

"...En les seves obres no hi hem doncs de veure pas cap figuració enginyosa de res. En totes les ferralles d'en Jordi París, creades amb algun fragment d'eina intrusa, les formes convencionals s'hi capgiren, s'hi revolten i contradiuen sempre "allò" per a què s'han ideat; més exactament: la seva pròpia essència de ser eina...."

Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat 
www.canals-art.com

Entrades populars