Pep Duran a La Sala de Vilanova i la Geltrú #inauguracions #exposicions #ca


Del 27 juny al 21 setembre 2014

Inauguració: divendres 27 juny a les 19.30 h

Sala de les Voltes
Centre d'Art Contemporani LA SALA
Vilanova i la Geltrú

Com cada estiu, l'exposició de la Sala de les voltes del Centre d'Art Contemporani LA SALA, està dedicada a l'obra d'algun artista vilanoví contemporani ja consolidat. Enguany, la proposta escollida és la de Pep Duran. La seva és una obra site specific, és a dir (en aquest cas concret), que es tracta d'un conjunt de peces pensades específicament per a l'arquitectura de LA SALA. Una macroinstal·lació, formada per un gran nombre de petites construccions, objectes, dibuixos, una peça de ceràmica i una de bronze, que aprofita les quatre columnes centrals de l'espai i que s'articula tot desplegant-se i ampliant-se cap als murs. L'espectador pot contemplar les peces des de diferents angles i visuals i pot sentir-se ell mateix part de la dramatúrgia, de la posada en escena.

L'enunciat mateix parla de l'artista com a primer espectador de la seva obra, on incerteses, compromís, sorpresa i atzar hi són presents. Aquesta construcció temporal està formada per dibuixos i objectes, alguns restes de projectes anteriors; i ara, com a motor, com a punt de partida, una peça et porta a una altra, un nou projecte et porta a tot allò que és imprevist, desconegut. Obres fetes expressament, obres reconstruïdes, obres i peces que s'imbrinquen, es barregen, es recol·loquen i es reinventen. D'una exposició a una instal·lació i d'una instal·lació a una escenografia. Com un gran palimpsest sense fi.

A l'edat mitjana els suports per escriure eren cars i difícils de trobar. Per aquesta raó, quan es considerava que ja no calia el document s'esborraven, rascant el pergamí fins a treure'n la tinta, i s'hi tornava a escriure al damunt. 

Organitza:
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Centre d'Art Contemporani LA SALA

Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955) ha treballat des de sempre amb l'escenografia, pràctica que li ha permès desenvolupar propostes i projectes centrats en una particular manera d'entendre la construcció, la representació i l'espai. La seva obra barreja i entrellaça el que és real i fictici per mitjà de la construcció de dispositius escènics.

Centre d'Art Contemporani La Sala
C. Joaquim Mir, 12
08800 Vilanova i la Geltrú
http://www.lasalavng.cat

Comentaris

Entrades populars