Amplien les projeccions de 'Desmuntant Leonardo' fins a finals d'agost 2014L'éxit del documental 'Desmuntant Leonardo' ha motivat als Cinemes Girona de Barcelona a ampliar l'horari i els dies de les projecccions fins a finals d'agost del 2014. Davant l'afuència de públic us recomanem comprar les entrades per Internet, per assegurar-vos la butaca. Les podeu comprar a través de l'enllaç:

http://girona.admit-one.eu/?p=details&eventCode=13848

Consulteu els horaris al web dels Cinemes Girona fent clic aquí:

http://www.cinemesgirona.cat/projeccions/desmuntant-leonardo-la-versio-no-oficial-sobre-la-vida-i-els-origens-del-geni-del-renaixement-estrena-11-de-juliol-2014/

L'èxit del documental 'Desmuntant Leonardo' obliga els Cinemes Girona a ampliar l'horari i els dies de projecció. Després del ple de la preestrena va venir el ple de l'estrena i es va haver de realitzar una segona projecció per donar l'oportunitat a tothom que es va poder esperar de veure el documental.

La presentació, que va tenir lloc el dia de la preestrena, va comptar amb la presència del productor executiu Xavier Granada, la productora Pilar Montoliu, el director Dani de la Orden, el codirector Marc Pujolar, l'investigador i escriptor Jordi Bilbeny i el president de l'Institut Nova Història Albert Codinas, que en un breu parlament varen agrair el suport i l'esforç de totes les persones gràcies a les quals s'ha pogut realitzar aquest documental, així com la necessitat de continuar revisant i recuperant la història de Catalunya.

'Desmuntant Leonardo' recull les opinions i hipòtesis de diversos especialistes sobre la figura de Leonardo da Vinci i els compara amb la controvertida teoria oficial vigent fins al moment. Així, al documental es relaciona l'artista de manera directa amb la casa reial catalana i amb el Monestir de Montserrat, en una època en la qual el Vaticà estava dirigit per papes valencians i mitja Itàlia pertanyia a la corona catalano-aragonesa. Segons els productors, "Desmuntant Leonardo ha estat un projecte llarg i difícil", que ha necessitat més de dos anys per poder dur-se a terme. Pilar Montoliu va voler destacar la generositat dels investigadors de l'Institut Nova Història, que es van obrir a explicar davant de les càmeres els seus darrers descobriments sobre el misteri de la veritable identitat de l'artista renaixentista.

Tal com assegura Jordi Bilbeny, "per poder descobrir la veritable història de Leonardo, calia desmuntar el personatge que ens dibuixa la teoria oficial, plena de contradiccions i incongruències". Al documental, els investigadors ho fan preguntant-se per què el pintor florentí es va relacionar tan de prop amb les princeses de la Cort de Nàpols o va mantenir relacions tan directes amb un Vaticà dominat per catalans. En l'audiovisual també es fa referència a les obres del genial artista, i s'identifica la Mona Lisa amb Isabel d'Aragó i les muntanyes que l'envolten amb Montserrat. Pels investigadors del documental, l'artista podria haver estat vivint i treballant durant alguns anys Catalunya, on Leonardo mantenia sòlids lligams familiars.


Institut Nova Història
http://www.inh.cat

#història #ca #vídeos #artistes

Entrades populars