La Fundació Enric Miralles acull l'exposició 'Making of BCN RE.SET'

Exposició "Making of BCN RE.SET"
Fins al 10 desembre 2014
Fundació Enric Miralles

Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 hi de 16 a 19h; dissabtes de 10 a 13.30h. 
Entrada: 3 €

La mostra dóna a conèixer tot el procés de creació del projecte BCN RE.SET, un circuit d'arquitectura efímera que es pot trobar en alguns espais emblemàtics públics de Barcelona fins al 11 setembre 2014

Els carrers de Barcelona acullen aquests mesos elBCN RE.SET, un circuit urbà amb diferents intervencions artístiques i arquitectòniques pel districte de Ciutat Vella i que està comissariat per l'arquitecta Benedetta Tagliabue i el director d'escena Àlex Ollé. Aquest projecte, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona (ICUB) i la Fundació Enric Miralles, s'inclou dins dels actes de commemoració del Tricentenari BCN.

El projecte BCN RE.SET és un projecte educatiu i de col · laboració on el procés és igual d'important que el resultat final. Per aquest motiu, l'exposició 'Making of BCN RE.SET', que acull la Fundació Enric Miralles fins al proper 10 de desembre, té com a objectiu exhibir al públic tot el procés de treball de les escoles, col · lectius i col · laboradors que han participat a llarg de tot el procés de creació del projecte BCN RE.SET així com el desenvolupament del disseny i la construcció de cada instal · lació amb els arquitectes internacionals que han participat.

En el projecte BCN RE.SET han participat l'Escola d'Arquitectures La Salle Campus Barcelona (URL), Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ESARQ - UIC), ELISAVA (UPF); els arquitectes internacionals Odile Decq (França),Peter Cook i Yael Reisner (Regne Unit), Grafton Architects (Irlanda),Alfredo Brillembourg i Hubert Klumpner de ETH Zürich & Urban-Think Tank (Suïssa / Veneçuela), Anupama Kundoo (Índia) i Xiadou Liu, Yan Meng i Hui Wang de Urbanus (Xina) i els col · lectius d'arquitectura Receptes Col · lectives i Straddle3.

L'exposició forma part del mateix circuit urbà i es pot visitar fins al proper dimecres 10 de desembre del 2014.

Imatges disponibles i vídeo de BCN RE.SET:

www.mahala.org/public/BCNRESET

Vídeo del projecte BCN RE.SET

https://vimeo.com/98342020

La Fundació Enric Miralles és una organització privada sense ànim de lucre creada el 2011. La seu s'ubica a la Ciutat Vella de Barcelona en el mateix edifici que alberga l'estudi EMBT i té un caràcter obert i internacional. Un dels objectius fonamentals de la Fundació és la preservació de l'obra, les idees i l'esperit creador de l'arquitecte Enric Miralles per al benefici de totes les generacions.

Amb aquesta finalitat, l'organització compta amb un arxiu on es conserven tots els dibuixos, croquis, notes, fotos, correspondències i més de mil maquetes originals de l'arquitecte. La Fundació és, a més, un espai obert a l'experimentació i investigació; una plataforma per estimular el coneixement, inspirant-se en les claus del pensament innovador d'Enric Miralles.

Els programes didàctics de la fundació (workshops, cursos, conferències, seminaris, exposicions i intercanvis internacionals) estan dirigits tant a estudiants i experts en arquitectura com al públic interessat. En totes les activitats es combina experiència i reflexió; a través d'elles es pretén oferir una visió interdisciplinària, crear oportunitats per a l'experimentació i la innovació en el disseny, relacionant arquitectura amb altres àmbits de creació.

La Fundació també coordina i promou projectes culturals relacionats amb la cultura i la societat, com és el cas del BCN RE.SET i Adeje, un centre de medicina tibetana a Tenerife que s'ha remodelat amb materials naturals per realitzar estructures sostenibles a escala real.

Fundació Enric Miralles
Passatge de la Pau 10, bis
08002 Barcelona

#exposicions #ca 


Entrades populars