Ple a vessar en la pre-estrena del documental 'Desmuntant Leonardo' de l'INH

Exit de públic en la pre-estrena del documental 'Desmuntant Leonardo' pels mitjans, els micro-mecenes i diverses personalitats del món de la cultura catalana. La presentació, que va tenir lloc als Cinemes Girona, va comptar amb la presència de la productora, Pilar Montoliu, els directors, Dani de l'Ordre i Marc Pujolar, i l'historiador i guionista, Jordi Bilbeny, que en un breu parlament varen agrair als micro-mecenes presents el seu suport econòmic i van defensar la necessitat de continuar revisant la història de Catalunya, tan manipulada per l'acció censora de la inquisició espanyola. Els Cinemes Girona (Carrer Girona, 175, Barcelona) projectaran el documental els propers dies 11, 12, 16 i 17 de juliol a les 20,00 h.

'Desmuntant Leonardo' recull les opinions i hipòtesis de diversos especialistes sobre la figura de Leonardo da Vinci i els compara amb la controvertida teoria oficial vigent fins al moment. Així, en el documental es relaciona l'artista de manera directa amb la casa reial catalana i amb el Monestir de Montserrat, en una època en la qual el Vaticà estava dirigit per papes valencians i mitja Itàlia pertanyia a la corona catalano-aragonesa. Segons els productors, 'Desmuntant Leonardo ha estat un projecte llarg i difícil ", que ha necessitat més de dos anys per poder dur-se a terme. Pilar Montoliu va voler destacar la generositat dels investigadors de l'Institut Nova Història, que es van obrir a explicar davant de les càmeres els seus darrers descobriments sobre el misteri de la veritable identitat de l'artista renaixentista.

Tal com assegura l'historiador Jordi Bilbeny, guionista del film i Cap del Departament d'Investigacions de l'INH, 'per poder descobrir la veritable història de Leonardo, calia desmuntar el personatge que ens dibuixa la teoria oficial, plena de contradiccions i incongruències'. En el documental, els investigadors ho fan preguntant-se perquè el pintor florentí es va relacionar tan de prop amb les princeses de la Cort de Nàpols o va mantenir relacions tan directes amb un Vaticà, 'dominat per catalans'. En l'audiovisual també es fa referència a les obres del genial artista, identificant la Mona Lisa amb Isabel d'Aragó i les muntanyes que l'envolten amb Montserrat. Per als investigadors del documental, l'artista podria haver estat vivint i treballant durant molt de temps a Catalunya, on Leonardo mantenia sòlids llaços familiars.

Cinemes Girona (Carrer Girona, 175, Barcelona)
Properes Projeccions obertes al públic general: 11, 12, 16 i 17 de juliol a les 20,00 h.

Trailer: http://www.inh.cat/arxiu/vid/Desmuntant-Leonardo

Per a més informació consulteu la cartellera http://www.cinemesgirona.cat/ cartellera /

TRAILER OFICIAL (amb subtítols anglès, italià i espanyol)
http://www.inh.cat/articles/-estrena-Desmuntant-Leonardo

PÀGINA FACEBOOK DESMUNTANT LEONARDO
https:// www.facebook.com / desmuntantleonardo

ALGUNS DOCUMENTS I ARTICLES SOBRE LA INVESTIGACIÓ LEONARDO DA VINCI

http://www.inh.cat/projectes/lleonard

Institut Nova història
www.inh.cat 

#vídeo #artistes #conferències #ca


Entrades populars