'Joan Vilacasas. Viatges siderals' al Museu d'Art de Sabadell

El proper dimecres 3 de setembre s'inaugura l'exposició Joan Vilacasas. Viatges siderals, produïda pel Museu d'Art de Sabadell i comissariada per Àlex Mitrani. 

L'any 2005 el museu va fer una primera exposició antològica que reunia, mostrava i explicava el fons que la ciutat acabava d'adquirir, en forma de donació, compra i dipòsit. L'exposició que aquest any es presenta, i el catàleg que l'acompanya, han nascut amb la finalitat d'explicar millor Vilacasas, amb totes les seves cares i dèries, aprofundint en totes les vies de creació que va abordar i, després d'això, aconseguir que Joan Vilacasas ocupi el lloc que mereix dins de la història de l'art contemporani català.
 
L'exposició està formada per més de 120 obres i documents, un bon percentatge dels quals són inèdits i procedeixen de prop d'una centena de prestadors de Sabadell, Barcelona i diverses poblacions de Catalunya. Aquesta exposició ha servit, també, per conèixer millor el catàleg d'obra de l'artista de les planimetries i localitzar moltes peces i documents que no coneixíem i que han de servir per estudiar-lo i difondre'l cada vegada més i millor.

Com a obres estrella, si és que ens permeteu destacar-ne alguna, la seva Autometria 600, el sis-cents que corria pels carrers de Sabadell, però també els vestits que va pintar, els marcians i les naus que van envair les llars d'amics i coneguts, els exquisits dibuixos i gravats de París...

Museu d'Art de Sabadell
C. Dr. Puig, 16
08202 Sabadell

#exposicions #inauguracions #museus #ca

Entrades populars