Conferència gratuita de K J Marshall i Paul Gilroy del King’s College de Londres a la Tàpies

Trobada de l'artista Kerry James Marshall amb estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona

L'artista nord-americà Kerry James Marshall oferirà una xerrada en llengua anglesa a un grup d'alumnes de segon de batxillerat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. L'acte tindrà lloc a l'Auditori de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. Kerry James Marshall reflexionarà sobre la seva història personal i raonarà el perquè de la seva obra. Seguidament, el creador recorrerà amb el grup d'estudiants l'exposició Kerry James Marshall. Pintura i altres coses. Aquesta activitat s'emmarca en el programa Conect-US, mitjançant el qual el Consolat General dels Estats Units a Barcelona col·labora amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en la promoció de l'aprenentatge de l'anglès americà, amb xerrades i materials didàctics, entre d'altres.

- Dia i hora: Divendres, 3 d'octubre de 2014, de 10h a 11:30h.
- Lloc: Auditori de la Fundació Antoni Tàpies.

Més informació: http://catalan.barcelona.usconsulate.gov/ca/noticies/connect-us.html


Trobada amb el professor Paul Gilroy a la llibreria 'La caníbal'

La trobada a la llibreria La Caníbal de Barcelona es planteja com una possibilitat de conèixer de primera mà i de debatre al voltant de l'escriptura del sociòleg i assagista Paul Gilroy. Actualment és professor de literatura anglesa i americana al Departament d'Anglès del King's College de Londres.

Entre les seves publicacions hi ha The Black Atlantic: Modernity and Double Consciousness (1993), Against Race: Imagining Political Culture Beyond the Color Line (2000), After Empire: Multiculture or Postcolonial Melancholia (2004) i Darker Than Blue: On The Moral Economies of Black Atlantic Culture (2010). L'activitat es realitza en el marc de l'exposició Kerry James Marshall. Pintura i altres coses, actualment a la Fundació Antoni Tàpies, fins el 26 d'octubre del 2014, i servirà també com a preludi de la conversa del dia 4 d'octubre entre Paul Gilroy i l'artista Kerry James Marshall.

- Organitza: La caníbal (Carrer Nàpols, 314, Barcelona).
- Activitat en col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies.
- Calendari: 3 d'octubre de 2014, a les 19:00 h.
- Durada: 1 h i 30 min (aprox.).
- Lloc: La caníbal (Nàpols, 314). Activitat gratuïta.

Més informació: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1337
Més informació: http://lacanibal.net/


Conversa entre Kerry James Marshall i Paul Gilroy a la Fundació Antoni Tàpies

Xerrada entre l'artista nord-americà Kerry James Marshall i el professor de literatura anglesa i nord-americana del King's College de Londres Paul Gilroy.

Nascut l'any 1956, Paul Gilroy és sociòleg i escriptor. En l'actualitat és professor de literatura anglesa i americana al Departament d'Anglès del King's College de Londres. Professor Anthony Giddens de Teoria Social al Departament de Sociologia de la London School of Economics, a Londres (2005-2012), l'any 2009 va ser el primer professor convidat a ocupar la Càtedra del Tractat d'Utrecht, a la Universitat d'Utrecht. Abans havia estat el director del Departament d'Estudis Afroamericans, i professor de Sociologia i Estudis Afroamericans, a la Universitat de Yale, a New Haven, del 2002 al 2005.

És autor de nombrosos articles publicats en revistes com ara Critical Quarterly, Cultural Studies,Ethnicities, International Journal of Cultural Studies, i Third Text, entre d'altres. Les seves publicacions inclouen: Darker Than Blue: On The Moral Economies of Black Atlantic Cultures (2009); Black Britain: A Pictorial History (2007); After Empire: Melancholia or Convivial Culture? (2004) (publicat als Estats Units com a Postcolonial Melancholia (2005)); Against Race: Imagining Political Culture Beyond The Color Line (2001); Between Camps (2000); The Black Atlantic: Modernity and Double Consciousness (1993); i There Ain't No Black In The Union Jack (1987).

Autor d'una obra figurativa de relleu, el treball de Kerry James Marshall versa sobre la identitat −nacional, de gènere i, sobretot, racial−, i respon a una recerca amb l'objectiu de contextualitzar l'experiència afroamericana en la situació sociopolítica actual. Si bé evidencia el que l'artista anomena "buit en el banc d'imatges", i el qüestionament dels sistemes de legitimació existents, la seva pintura va més enllà de la denúncia. Tècnicament complexa, i arriscada en la invenció de noves imatges que contribueixen a omplir aquell buit, s'inspira tant en la cultura popular −el cinema i, de manera especial, el còmic− com en l'art. L'activitat es realitza en el marc de l'exposició Kerry James Marshall. Pintura i altres coses, actualment a la Fundació Antoni Tàpies, fins el 26 d'octubre del 2014.

- Dissabte 4 d'octubre de 2014, a les 18.00 h
- Calendari: 4 d'octubre, a les 18.00 h.
- Durada: 1 h i 30 m (aprox.)
- Lloc: Auditori de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.
- Activitat gratuïta. Hi haurà servei de traducció simultània.

Més informació: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1314

 
Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona

#conferències #exposicions #ca #artistes

Entrades populars