Baixes al PP balear pels atacs contra la llengua i la cultura

soler_sastre_470_350

L'expresident del Govern i del Parlament balears, Cristòfol Soler, ha renunciat a la seva militància al Partit Popular de Balears per no sentir-se identificat amb la línia política nacionalista espanyola de l'actual direcció, especialment pel que fa als atacs a la llengua i la cultura pròpies de les Illes.

"L'actuació del Govern de les Illes aquest darrers anys és un enfrontament acarnissat envers la nostra cultura, la nostra llengua, i en general un menyspreu als elements identitaris del nostre país". Ho exposa en una carta que ha lliurat aquest matí al president de la junta local i batle d'Inca, el popular Rafel Torres. Ha estat en una reunió que han mantingut a l'Ajuntament d'aquesta localitat. A la sortida, l'expresident ha afegit que "crec que en el PP hi ha més gent que pensa com jo, però no es mourà ningú".

Soler reconeix, en l'escrit, que els pronunciaments de la direcció regional li causen una "incomoditat de cada vegada més evident", i veu que la sintonia amb el cap dels populars illencs és "gairebé nul·la".

El batle Torres s'ha mostrat sorprès per la renúncia. Ha explicat després que l'ha intentat convèncer perquè no se n'anés, però que "l'expresident tenia la decisió presa i molt pensada". En declaracions a Catalunya Ràdio, l'expresident Soler ha destacat que la seva idea, per ara, no és militar a cap altra formació política, sinó que se n'anirà a casa seva.

Entrades populars