La fotografia de Rafael de la Rica a la Galeria Barnadas

RAFAEL  DE  LA RICA
"La veu del silenci"

Del 16 setembre a l'11 d'octubre, 2014
Galeria Barnadas

El proper mes de setembre us presentem la primera exposició individual fora de la seva illa d'un jove artista menorquí del que en sentirem a parlar. A part de pintor, Rafael de la Rica és músic i un molt valorat professor de dibuix i pintura.

Treballa amb llum natural en el seu petit i sempre fred estudi al centre de Maó. Increïbles i elegants natures mortes de delicada pinzellada, creades a partir d'una serenor i silenci necessaris, però amb el toc de "dramatisme" que la seva inspiració en el Barroc aporta a les textures.

A pesar del que ens pugui semblar a primera vista, de la Rica es troba lluny del mètode i intencions de l'hiperrealisme. La filosofia oriental influencia el seu procés creatiu. En un fase meditativa, De la Rica observa, tria subjectes, composició, llums i, compartint la vida que troba en aquests elements que l'inspiren: crea.

Rere el seu minuciós traç, objectes quotidians i aparentment senzills, es tornen bells i poètics. La pintura, és en general la conseqüència d'un estat, d'una manera de ser. Rafael és una persona càlida, tranquil·la, constant i treballadora. Les seves obres són fruit de l'estudi de mestres com Vermeer, Velazquez, Caravaggio ..., de reflexió, concentració i hores i hores amb pinzells mínims entre les mans.

Galeria Barnadas
Consell de Cent, 347
08007 Barcelona
tel. + 34 93 215 63 65
+ 34 619717048
www.barnadas.com

#exposicions #inauguracions #ca

Comentaris

Entrades populars