La pintura d'Antoni González i l'arquitectura japonesa dels anys 50 a la Galeria Miquel Alzueta

Exposició 1:

ANTONIO GONZÁLEZ 

Antonio González (Alacant, 1974) basa la seva obra en el minimalisme de certes expressions geomètriques: quadrats, ratlles o cercles s'expressen d'una forma ràpida i desigual, i reivindiquen la imprecisió que emana de tot el que és teòricament precís. Amb el blanc i el negre com a colors primordials, González juga a amagar la resta de colors per tota la composició: petites taques grogues o vermelles apareixen vessades com per accident, o bé amagades rere formes que el negre ha cobert amb una contundència que sembla desesperada.  En un segon estadi de la proposta, els colors (vermells, grocs, blaus o verds) ja s'han anivellat amb blancs i negres, i ja no apareixen tímids ni irreverents: prenen ara les mateixes formes geomètriques a les quals abans semblaven importunar.  

Amb la mostra del seu treball més recent, que s'expressa tècnicament amb esmalt sintètic sobre tela o paper, González arriba per primera vegada a Barcelona amb la seva novena mostra en solitari, que es podrà veure fins el 22 d'octubre.

                                               
Exposició 2:

JAPÓ 1950

Durant els anys 30, l'arquitecte japonès Junzo Sakakura va viatjar a París per formar-se al taller de Le Corbusier. No va ser l'únic en fer-ho i les relacions també es van teixir al revés: l'arquitecta i dissenyadora francesa Charlotte Perriand va instal·lar-se al Japó per assessorar el Ministeri d'Indústria l'any 1940. Aquestes relacions exemplifiquen el vincle Europa-Japó que es va produir en l'àmbit del disseny a partir dels anys 30, i que resulten en aquest conjunt de  mobiliari propi de la cultura nipona, amb la influència del disseny racionalista francès de la primera meitat del s. XX.

L'exposició JAPÓ 1950 mostra una vintena de mobles dels arquitectes i dissenyadors dels anys 50 i 60: Junzo Sakakura, Sori Yanagi, Isamu Kenmochi i Kenzo Tangue, tots ells influïts per l'avantguarda europea de la dècada dels 50 i, en especial, per Le Corbusier i Charlotte Perriand.  Les peces s'acompanyen de làmpades originals d'Isamu Noguchi i d'una col·lecció de nines tradicionals japoneses, les Kokeshi, que són fetes de fusta i confeccionades a mà, també als anys 50. La mostra es podrà veure fins el 22 d'octubre.

Galeria Miquel Alzueta
Séneca 9-11 
Baixos Interior 
Barcelona 08006

#exposicions #ca #galeries #catalunya

Entrades populars