Programa de tallers tardor 2014 a Hangar

bocetografica

Matrïcula oberta per als següents cursos i tallers que es duran a terme el proper semestre de 2014:

Taller "Producción de bolsillo"

Aquest taller pren com a base l'enregistrament d'objectes quotidians per a la creació musical, i al mateix temps mostra les tècniques per utilitzar instruments musicals a manera d'objectes per trobar altres timbres. Arròs, paper alumini, llaunes, globus, llibres, saliva, claus, PVC, la teva antiga guitarra, fins i tot l'objecte més absurd podria ser nostre següent protagonista. Aquí no es descarta res sense abans provar-ho! Dates: 27 i 28 de setembre / 4 i 5 de octubre

Docent: Carlos Edelmiro

Preu: 95€ / 85€ amb el carnet de soci de la AAVC


Taller "WEARABLES". Introducció a l'ús de tecnologies interactives en l'àmbit tèxtil"

Taller pràctic orientat a la confecció i intervenció de roba i accessoris mitjançant la manufactura de circuits electrònics amb Arduino. Dirigit a persones acostumades a treballar amb suport tèxtil (brodar, punt, patchwork, etc.) i que vulguin incorporar funcionalitats reactives/interactives als seus projectes. No es requereixen coneixements previs d'electrònica ni de programació.

Dates: 27 setembre 3 i 11 de octubre

Docent: Raul Nieves

Preu: 65€ + material 50€ aprox /50€ amb el carnet de soci de la AAVC


Curs "El cine-ensayo (o la forma peligrosa de mezclar lo personal con el presente)"

Aquest taller de creació audiovisual impulsat des de la col·laboració entre HAMACA i HANGAR està dirigit a els qui desitgin treballar la forma del cinema-assaig com a mitjà d'expressió. Es treballarà sota tres aspectes bàsics: Quins compromisos ètics i estètics suposa treballar amb imatges digitals? Com ens relacionem amb la realitat a través de les noves pantalles? Quina posició assumir enfront d'un món audiovisual hipertecnificat?

Dates: Dilluns 13 octubre – 24 novembre de 2014

Docent: Andrés Duque

Preu: 180€ / 150€ amb el carnet de soci de la AAVC


Taller de reconstrucció volumétrica

Un dels principals mètodes per a la generació de geometries volumètriques és la digitalització mitjançant escaneres de la realitat tangible. En el taller veurem cuales són les principals tècniques d'escanejat tridimensional (contorns, fes làser, llum estructurada, etc), els seus fonaments i alguns exemples. També tractarem els principals algorismes de reconstrucció (poisson, marching cubes) per a la generació de malles, i els formats estàndards que s'utilitzen per a la manipulació d'aquestes.

Dates: provisionals 13 i 14 de desembre

Docent: Arturo Castro / Faboratory

Preu: 80€


Taller "Dibuixos breus"

El curs d'un dia aborda algunes tècniques "interposades" de dibuix que afecten al procés creatiu i obren nous camps d'especulació en el llenguatge visual i en les seves poètiques

Dates: 18 d'octubre

Docent: Yamandú Canosa

Preu: 40€ / 30€ amb el carnet de soci de la AAVC. Materials inclosos


Taller de fotografía "Cazadores de Luz: Fotosíntesis Mecánica"

La fotografia no és només un mitjà per representar, és un mitjà ple de màgia i il·lusionisme capaç d'imaginar, aquest taller de recerca col·lectiva funciona com un catalitzador d'idees i d'intercanvi al voltant de la fotografia experimental accionant i explorant els seus recursos.

Dates: 30 i 31 d'octubre / 1, 2, 7, 8 i 9 de novembre 2014

Docent: Alfonso Borragán i Esther Llorca

Preu: 150€ / 130€ amb el carnet de soci de la AAVC


Taller + projecció "cine polític i de urgencia: Tres instantes, un grito"

A partir de l'experiència de produción de la pel·lícula "Tres instantes, un grito", que narra tres moments d'indignació l'any 2011 a Madrid, Nova York i Santiago de Xile aquest taller pretén obrir un espai de reflexió i pràctica sobre l'específic del text polític documental. El taller té una primera part de anàlisis i visionat de materials i una segona part pràctica que convida a la producció de petites peces de producció per part de les persones que assisteixin, tant com a creació individual o col·lectiva.

Dates: 30 octubre i 1 de novembre

Docent: Cecilia Barriga

Preu projecció + taller: 25€ / 20€ amb carnet d'estudiant i de soci dela AAVC


Taller de tinta xina amb pinzell

Taller intensiu orientat a artistes que vulguin conèixer la tècnica de la tinta xina per ampliar les seves possibilitats expressives i desenvolupar millors habilitats del dibuix en general.

Dates: 8 de novembre

Docent: Tanja Smit Preu: 50€ / 40€ amb el carnet de soci de la AAVC. Materials inclosos


Taller d'Introducció al cinema en directe i fet a mà

Aquest taller pretén ser una intromissió al cinema sense saber les regles del cinema i amb un pressupost low-cost. Un acostament al cinema de forma casolana i artesanal, on traduírem el llenguatge cinematogràfic i els seus efectes especials a solucions analògiques i artesanals per a construir escenes de cinema en directe

Dates: 8 i 9 de novembre

Docent: Cris Blanco

Preu: 45€ / 35€ amb el carnet de soci de la AAVC


Taller de introducció a la programació creativa amb Processing

En aquest taller aprendrem les bases de la programació creativa amb Processing. Processing és un llenguatge i un entorn de programació lliure per a la programació d'imatges, animacions i interaccions. A més, està específicament dissenyat per facilitar l'aprenentatge de la programació a persones amb poca o cap formació tecnològica.

Dates: 14 i 15 novembre

Docent: Lali Barrière

Preu: 85€ /65€ amb el carnet de soci de la AAVC


Taller per a performance

Aquest taller pretén resoldre qüestions pràctiques (pertinents a la realització d'un projecte de performance, el seu finançament, l'espai de representació, la figura del performer, les diferents audiències, la durada, els drets d'imatge, el pla estratègic, l'obra derivada…) per utilitzar la performance com a mitjà d'expressió artística de forma eficaç.

Dates: del 17 al 21 de novembre

Docent: Joan Morey

Preu: 120€ / 95€ amb el carnet de soci de la AAVC


Taller de introducció a Arduino


En aquest taller intensiu s'explicaran les metodologies i tècniques bàsiques de treball amb Arduino. Arduino és una plataforma lliure amb la qual es poden desenvolupar tot tipus de projectes d'electrònica i computació física basats en microcontroladors, permet interactuar amb sensors i controlar circuits, llums i motors amb sistemes intel·ligents.

Dates: desembre 2014

Docent: Alex Posada

Preu: 85€ / 65€ amb el carnet de soci de la AAVC

info i inscripcions: formacio@hangar.org


Taller de construcció de sintetitzadors modulars

Taller centrat en la difusió de la cultura "fes-ho tu mateix" aplicada a les tecnologies musicals i mes concretament, a la construcció de sintetitzadors analògics modulars.

Dates: Aquest taller s'organitza de forma periòdica, consulta les dates a la web de Befaco

Docent: Befaco

+ Info i inscripcions: befacosynth@gmail.com

 
Per a qualsevol dubte o suggerència en relació amb el programa de formació podeu escriure a: formacio@hangar.org

Fundació AAVC Hangar
Emilia Coranty 16
08018 Barcelona 

#tallers #ca 

Entrades populars