TRANSlocacions | JORNADES - TRANSlocaciones a L'arts Santa Mònica

TRANSlocacions

TRANSlocacions
EXPERIÈNCIES TEMPORAL, PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES I CONTEXTOS LOCALS 

Arts Santa Mònica, Barcelona

TRANS-locacions és una proposta que des de la pràctica artística i la reflexió teòrica, fa referència a les formes de mobilitat, de trànsit de persones i la seva incidència en el territori local. Prenent l'àrea que s'estén des de Paral·lel fins a Via Laietana, i entre Plaça de Catalunya i el Port de Barcelona, com a marc per a presentar un conjunt d'activitats de recerca, producció i exhibició que serveixin en la pràctica per a fomentar la reflexió i l'acció.

JORNADES INTERNACIONALS | TRANSlocacions
Experiències temporals, pràctiques artístiques i contextos locals

Dates: 30-31.10.2014
Lloc: Arts Santa Mònica. Rambla, 7 08002 Barcelona

Format de ponències i debats posteriors dinamitzats.

Les jornades s'articulen des de quatre eixos:
Mobilitat translocal
Barri i context global
Pràctiques artístiques i espai social
Barcelona des del Raval i el Gòtic


- Es pot participar inscrivint-se a les Jornades TRANS-locacions previstes per al 30 i 31 d'octubre de 2014. (Entrada gratuïta, places limitades. Cal inscripció prèvia)
/// ACCEDIR AL FORMULARI PER INSCRIURE'S A LES JORNADES

PROGRAMA

Mobilitat translocal
Transferències, modificacions, mutacions a partir de les relacions entre els locals i els visitants.

10.00h Introducció Ramon Parramon, director d'Idensitat / Manuel Guerrero, sotsdirector d'Arts Santa Mònica
10.30h- 11.30h Gabrielle Bendiner-Viani, fotògrafa, comissària d'exposicions i professora d'estudis urbans a la New School de Nova York.
11.30h Pausa cafè.
11.45h - 12.15h Intervencions de Judit Carrera, politòloga, directora del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà i directora de l'arxiu del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona); i Francesc Muñoz, geògraf i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

12.15h - 13.15h Debat amb Judit Carrera, Francesc Muñoz i Gabrielle Bendiner-Viani, moderat per Ramon Parramon
13.30h - 14.00h Presentació de projecte La Granja Transfronteriza amb Raul Cárdenas-ToroLab, i comunicacions seleccionades en convocatòria oberta: Silvia Martí, Drivingscapes. El conducir como práctica artística. La carretera como "sí-lugar"; Juanjo Pujadas, Espais nòmades urbans. Movilitat i vida quotidiana.

Barri i context global.
Noves significacions i perspectives del concepte barri a partir de la implicació activa de la ciutadania.

17.00h - 18.00h Gary W. McDonogh, antropòleg, professor de "Growth and Structure of Cities" a Bryn Mawr College de Haverford (EUA).
18.30h - 19.00h Intervencions de Fadhila Mammar, docent en diversos estudis de postgraus i experta en temes de Mediació, Interculturalitat i Migracions; Jorge Luís Marzo, comissari d'exposicions, escriptor i professor de l'Escola Universitària Bau.
19.00h - 20.00h Debat amb Gary W. McDonogh, Fadhila Mammar i Jorge Luís Marzo, moderat per Gaspar Maza, antropòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili.
20.00h - 20.15 Pausa
20.15h - 21.15 Presentació de projecte de Josep M. Martín, artista y profesor de HEART Haute École d'Art de Perpinyà; i comunicacions seleccionades en convocatòria oberta. Teresa Marín, Archivando redes afectivas de resistencia; Montenoso, projecte col·laboratiu format per diversos col·lectius i persones, Relatos situados a través de las geografías del (MANO) COMÚN.


Divendres 31.10.2014

Pràctiques artístiques i espai social.
Propostes i contrapropostes, accions i contradiccions de les pràctiques artístiques que incideixen en l'àmbit de l'espai social.

10.00h - 11.00h Fulya Erdemci, comissària i escriptora, va dirigir la Biennal d'Istanbul el 2013 i anteriorment  SKOR | Fundació per l'Art i Domini Public a Amsterdam.
11.00h - 11.15h Pausa
11.15h - 11.45h Intervencions de  Josep Bohigas, arquitecte i co-comissari del projecte "Nonument" al MACBA; i Maria Mur, directora de la productora d'art contemporani Consonni.

11.45h - 12.45h Debat amb Fulya Erdemci, Josep Bohigas  i María Mur, moderat per Martí Peran, comissari independent i professor d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona
12.45h -13.00h pausa

13.00h - 14.00h Presentació de projecte Barcelona Massala Narratives & Interactions in Cultural Space, amb Robert E. D'Souza, professor de la Winchester School of Arts i Daniel Cid, professor d'Elisava; i comunicacions seleccionades en convocatòria oberta: Rafael Pinilla, La "potemkización" de Barcelona: breve historia de una marca en declive; Esther Rovira Raurell, Wastenity2014.

Barcelona des del Raval i el Gòtic
La Barcelona local prenent com a referència els barris de Raval i Gòtic.

17.00h - 18.00h José Luis Oyón, Professor titular del Dept. Urbanisme i Ordenació del Territori de l'Escola Tècnica d'Arquitectura del Vallès, Universitat Politècnica de Catalunya.
18.00h - 18.30h Presentacions de Ivan Miró, sociòleg i cooperativista a la Ciutat Invisible, participa en diversos moviments social alternatius; i Marina Garcés, filòsofa, escriptora, professora titular de filosofia a la Universidad de Zaragoza i impulsora d'Espai en Blanc.
18.30h - 19.30h Debat amb José Luis Oyón, Ivan Miró, i Marina Garcés, moderat per Itziar Gonzalez, arquitecta i membre fundadora de l'Institut Cartogràfic de la Revolta.
19.30h - 19.45h Pausa
19.45h - 21.00h Debat final amb Itziar González, Gaspar Maza, Martí Peran, Manuel Guerrero i Ramon Parramon

Projecte d'IDENSITAT i Arts Santa Mònica

Compta amb la col·laboració de: Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV (Universitat Rovira i Virgili), AGI | Art, Globalizació, Interculturalitat, Departament d'Història de l'Art de la UB (Universitat de Barcelona), MACBA, Elisava (Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona) i Winchester School of Art, ACVic Centre d'Arts Contemporànies, Raval Cultural.

+info:



#ca #museus #inauguracions #exposicions

Entrades populars