Conferència de l'investigador Enric Guillot sobre 'La bandera catalana en la descoberta d'Amèrica' #Història


Mapa del cartògraf portugués Domingos Teixeira del 1573 amb el continent americà ple de senyeres catalanes.


Conferència de l'Enric Guillot: 'La bandera catalana en la descoberta d'Amèrica i el món' 


Dimecres 5 novembre a les 2/4 de 8 del vespre
Plaça Catalunya, 9 5ª planta. Barcelona.

Arran de la publicació del llibre Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica, l'investigador Enric Guillot va aportar les proves documentals més gràfiques de la presència dels catalans en les gestes de la Descoberta d'Amèrica i de la conquesta d'Oceania.

Guillot revisa les teories tradicionals que plantegen l'origen català de Cristòfor Colom (teoria de Lluis de Ulloa i Cisneros), com també d'altres conqueridors, i la major o menor contribució catalana a la magna empresa de la colonització d'Amèrica. La investigació s'ha fet íntegrament emprant internet com a eina de recerca i recuperant mapes antics, del segle XV, XVI, XVII amb senyeres catalanes sobre el continent americà. Signes i imatges susceptibles de ser identificats amb símbols i colors de Catalunya. 

Aquest gran ventall de mapes ha obert un nou camí a altres investigadors que volen treballar en la tasca d'interpretar de manera acadèmica el contingut d'aquest atles, que procedeixen de museus de tots els continents. 


Preus:

Públic: 13 € sessió solta; 50€ Pac 5 sessions
Adherits de l'Institut Nova Història o de l' Associació Nova: 25 % descompte ( 10 € sessió solta i 38 € pac 5 sessions. )

Places limitades. Cal confirmar la vostra assistència.

Hora/Lloc:

A 2/4 de 8 del vespre
Associació Nova
Plaça Catalunya,9. 5ª planta. Barcelona

Organitza:

L'Institut Nova Història amb la col·laboració de l'Associació Nova

Inscripcions:

Si us voleu inscriure al cicle sencer ompliu el següent formulari. En cas que només vulgueu assistir a algunes de les conferències, feu clic sobre el nom de la conferència i podreu fer la reserva individual d'aquella conferència. Per a qualsevol dubte contacteu a info@inh.cat

Properes Conferències:

26 de novembre: PAOLO PELLEGRINO, El Sant Sopar de Leonardo da Vinci denuncia l'assassinat de l'espòs d'Isabel d'Aragó

17 de desembre: JORDI INDIANO, Els Ianyes Pinçon falsificats: de corsaris portuguesos de Catalunya a mariners andalusos de Castella.


#ca

Entrades populars