El CAET programa Montaldo, l'últim espectacle d'Ernesto Collado a Terrassa


El CAET programa Montaldo, l'últim espectacle d'Ernesto Collado, dins la seva línia de propostes TeNeTeres. Montaldo és una 'road-tale', un viatge 'a l'americana' explicat amb nous llenguatges teatrals, música de Pony Bravo i l'humor característic de Collado

Ernesto Collado és un actor i creador intermitent de l'escena contemporània barcelonina. Dels seus inicis cabareters i undergrounds en conserva una voluntat indestructible de comunicar i una al·lèrgia vital a qualsevol referent mediàtic. Les seves històries, que confonen sempre realitat i ficció, són delirants, imaginatives i tenen com a constant el gust per allà singular. Els seus espectacles, amb l'humor i la música sempre presents, juguen amb les expectatives i les convencions.

Montaldo és el nou espectacle d'Ernesto Collado, una història a cavall entre el documental i la road-tale. Una faula d'indis, benzineres, utopies i catalans autistes perduts per les carreteres inacabables d'un Texas irreconeixible. Al segle XIX un grup d'icarians —seguidors de les teories del pensador Étienne Cabet— va viatjar als EUA per fundar una comunitat de socialistes utòpics. Un d'ells era el català Ignasi Montaldo, un noi mut i tímid que es comunicava amb els altres mitjançant una llibreta plena de notes i dibuixos. L'experiència va ser un fracàs i els qui van sobreviure al viatge van acabar enfrontats, tret de Montaldo, que es va convertir –diu la llegenda– en cap d'una tribu d'indis.

Seguint la seva línia de creació, Montaldo recupera i reinterpreta el viatge d'aquests icarians. Collado elimina la separació entre intèrpret i públic i utilitza imatges projectades, veus i sons enregistrats i tota mena d'elements poc usuals per comunicar-se, com el noi mut, sense paraules amb el públic. Montaldo és la nova proposta d'un col·lectiu de creadors que fugint de les convencions, i fent servir l'humor, s'interroga des d'un punt de vista nou sobre el món on vivim. Un mètode de treball que encaixa a la perfecció amb l'esperit del Festival Terrassa Noves Tendències i que forma part de la programació "TeNeTera" d'enguany.

Horaris i preus:

Dia: Dissabte 29 de novembre
Hora: 21:00h
Lloc: Sala Maria Plans
Durada: 65'
Preu: 10,50 €

CAET - Centre d'Arts Escèniques de Terrassa
Plaça Maragall 2, 08221 Terrassa | T. 93 733 81 40
www.caet.cat

#ca #terrassa 

Entrades populars