Premi Joan Miró 2015 per a l'artista Ignasi Aballí



Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària "la Caixa" i Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, han proclamat avui el Premi Joan Miró 2015, Ignasi Aballí, en un acte celebrat a la Fundació Joan Miró.

El Premi Joan Miró, impulsat per la Fundació Joan Miró, és un dels reconeixements artístics més importants del món. L'Obra Social "la Caixa" es fa càrrec de la dotació económica de 70.000 euros i de la producció de l'exposició monogràfica de l'artista guardonat, prevista per l'any 2016 a la Fundació Joan Miró i que, posteriorment, itinerarà. 
Aquesta és la cinquena edició del Premi Joan Miró, que anteriorment ha distingit Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009), Mona Hatoum (2011) i Roni Horn (2013), tots ells seleccionats per jurats formats per professionals de reconegut prestigi que valoren la innovació i la llibertat en el camp de la creació, que també van caracteritzar l'obra de Joan Miró.

L'artista Ignasi Aballí ha guanyat la cinquena edició del Premi Joan Miró, que organitzen la Fundació Joan Miró i l'Obra Social 'la Caixa' i que té una dotació de 70.000 euros. El jurat ha destacat la seva "reflexió constant" sobre els límits de la pintura i la representació, la seva "acurada atenció" a les importants implicacions dels canvis més petits en les estratègies de "resignificació", com també el seu paper com a mentor per als artistes més joves. A més de rebre la dotació econòmica, l'artista protagonitzarà el 2016 una exposició monogràfica a la Fundació Joan Miró que posteriorment viatjarà en d'altres ciutats

Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
www.fundaciomiro-bcn.org

           

 

#ca #premis #artistes

Entrades populars