El MNAC prorroga l'exposició 'Maniobra de Perejaume'

Perejaume observant un relicari del segle XVI-XVII. Foto: Núria Prat.  

El Museu Nacional d'Art de Catalunya prorrogarà l'exposició temporal Maniobra de Perejaume fins el proper 25 de gener. La mostra, inaugurada el passat octubre, proposa una lectura transversal sobre la creació artística catalana i relaciona l'obra d'artistes com Joan Miró, Antoni Tàpies, Gabriel García Lorca o Domènec i Montaner amb altres peces d'origen anònim per tal de crear un diàleg entre elles on el fet català sigui el fil conductor.

La 'Maniobra de Perejaume' reuneix un conjunt de 130 peces provinents de diferents disciplines artístiques com la pintura, el dibuix i l'escultura, barrejades amb objectes quotidians, textos literaris, estampes o jocs populars. La mostra reflecteix la visió personal que Perejaume, l'artífex de l'exposició, té sobre l'art, tot creant un recorregut que va des del barroc fins als moviments d'avantguarda.

"Més que generar obres noves, em sembla molt més interessant descobrir les connexions entre les que ja existeixen", destaca l'artista. L'exposició es centra, doncs, en la relació i el diàleg que existeix en el conjunt de les peces, idea que també mostrà en el seu llibre Mareperlers i ovaladors (Edicions 62), premiat com el Llibre Més Ben Editat de 2013.

Maria Pinell | Art Neutre?


#ca #exposicions #museus #barcelona




Entrades populars