konventDEBAT: FUTURS CATALUNYA CENTRAL al Berguedà


DISSABTE 24.01.15  - 18:00h

konventDEBAT

Berguedà, de Mart a les herbes del desert.

El berguedà és un terra humil i una de les comarques amb més diversitat natural del territori català. El seu patrimoni monumental i cultural és remarcable, les connexions viàries prou dignes, i la seva situació central interessant. Tots aquests aspectes  queden enfosquits per l'estadística: cada cop més persones valuoses i pioneres en els seus camps marxen fora per buscar el que no troben aquí, exporten el seu potencial a altres nuclis productius  deixant-nos  amb una sensació negativa, potser irreparable, d'abandonament inexorable.

L'autenticitat de la comarca és autèntica i no una simulació per a grups organitzats des d'una pàgina web per turistes de Benidorm. Com traslladar-ho a un projecte vàlid, com incorporar aquestes peculiaritats als teixits que sostenen culturalment i econòmica la comarca. Existeixen alternatives ?

Hi ha professionals que escullen deixar Barcelona per implantar el seu projecte a les comarques centrals. Quins riscos o avantatges comporta ?

El Konvent de Cal Rosal planteja una marc obert on pensar i reflexionar sobre aquestes i d'altres qüestions. I ho fa d'una manera directa: convidant a persones que ho intenten, que obren nous fronts i porten a terme les seves idees. Perquè el simple fet de voler viure al lloc on s'ha nascut ens sembla important.

Més info: 

#ca #patrimoni #conferències

Entrades populars