Mecal Pro 2015, 17º Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona

El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona celebrarà la seva 17ª edició del 11 de març al 19 d'abril, consolidat com un referent a nivell nacional i internacional entre els festivals de curtmetratges i animació. El certamen, amb 350 curtmetratges de més de 35 països, es divideix en quatre seccions oficials a competició: Internacional, Obliqua, Documental i Animació; i més de 26 categories de diverses temàtiques que conformaran les anomenades seccions paral·leles.

La nova edició  es desenvolupa al llarg de mes i mig durant març i abril, amb una pausa intermèdia per les festes de Setmana Santa. Les projeccions i altres activitats es concentraran de dijous a diumenge en diferents espais culturals de referència com són el CCCB, l'Arts Santa Mònica, l'Institut Francès de Barcelona, la Fàbrica Moritz i els Cinemes Girona.

Enguany, gràcies al suport de l'Ambaixada de Suècia a Espanya i la oficina Visit Sweden Barcelona, Suècia es postula com a país convidat, amb dos programes projectant els millors curtmetratges suecs del moment; un programa específic amb la col·laboració del Uppsala International Short Film Festival, i un altre amb el de la Stokholm Dramatiska Högskola.

Dins les múltiples seccions paral·leles trobem les de temàtiques internacionals, com els nominats per la British Academy of Film and Television Arts 2014 (BAFTA), possible gràcies a la col·laboració amb el British Council; una mostra de la obra del director francès Bertrand Bonello, seleccionat repetidament a Cannes i que oferirà una Masterclass, i una selecció especial del BuSho Film Festival de Budapest.

Mecal Pro celebrarà una vegada més la reconeguda Batalla de Programadors, en la que Christoffer Olofsson, programador del festival de Uppsala, i Dawn Sharpless, directora creativa de Dazzle, s'enfrontaran tenint el públic com a jurat. A Talents Espanyols i Talents Catalans es demostrarà la qualitat dels artistes autòctons; retornen l'especial Terror y l'especial Sexe : Pluja Daurada, i clàssics del Festival com la secció Womart, visions femenines, i la secció Infantil de curtmetratges per a nens. Temàticament, incorporem aquesta edició Space is the place, un especial sobre l'espai.

Fruit de la col·laboració amb AISGE, es premiaran les millors interpretacions masculina i femenina de la secció internacional; a més a més, oferiran una Masterclass amb un reconegut actor.

El Mercat Internacional del Curtmetratge es consolida com a espai de trobada entre professionals de la industria cinematogràfica, amb reunions one-to-one, diferents activitats i espais de visualització; a banda de una gran varietat de conferències i un pithcing per a projectes d'animació. Així mateix, el Festival amplia el nombre de tallers, workshops i masterclass, impartits per professionals de renom com la Masterclass d'animació amb Mauro Carraro, especialista en animació 3D amb acabat analògic i la Masterclass d'animació a càrrec de Jossie Malis, on es mostrarà la seva obra. També es celebrarà una Masterclass de Guió amb Jesús Ramos, director i guionista nacional de cinema alternatiu. Així mateix, tindrem el Taller de Crowdfunding de la mà de Verkami, on 8 projectes escollits a través de les xarxes socials del Mecal tindran la possibilitat d'exposar i rebre feedback de l'equip. Inaugurem aquesta edició un Taller per a professors a càrrec de Mario Torrecillas, director de PDA Films (Petits Dibuixos Animats).


Premsa MECAL
C/ del Clot 46, 2º, 2ª // 08018 Barcelona
www.mecalbcn.org

#ca #fires #inauguracions #barcelona #cinema

Entrades populars