Jordi Tiñena presenta la lectura En Veu Alta de narracions de Jesús Moncada a Reus

portada-CalaveresAtonites

CICLE EN VEU ALTA 2014-2015

Sala d'actes del Centre de Lectura de Reus

Dimarts 24 de febrer, Jordi Tiñena, escriptor, doctor en Filologia Catalana, presenta la lectura En Veu Alta de textos de Jesús Moncada. Una selecció de narracions de El Cafè de la Granota (Paraules des d'un oliver i Els delfins) i Calaveres atònites (Aparició provindencial de la sardina).

Jesús Moncada (Mequinensa, 1941 – Barcelona, 2005) narrador i traductor. En la seva obra recrea, a cavall entre el realisme i la fantasia, el passat mític de l'antiga població de Mequinensa –ara soterrada sota les aigües del riu Ebre.
Autor dels llibres de contes, Històries de la mà esquerra (1981), El Cafè de la Granota (1985) i Calaveres atònites (1999) i de les novel·les: Camí de sirga (1988), La galeria de les estàtues (1992) i Estremida memòria (1997). Entre els guardons que ha merescut la seva obra hi ha el premi Joan Crexells, el Premi Nacional de la Crítica, el premi Ciutat de Barcelona i el de la Crítica Serra d'Or. A més, va ser distingit amb el Premi dels Escriptors Catalans a la qualitat del conjunt de la seva obra (2001) i la Creu de Sant Jordi (2001). Les seves obres han estat traduïdes a una dotzena de llengües. El mateix autor va traduir un nombre considerable d'obres del castellà, del francès i de l'anglès.

Amb les veus de Dolors Esquerda, Montserrat Auqué i Jordi Francesch. Direcció de Dolors Juanpere. Col·lectiu En Veu Alta.


#ca #literatura #llibres

Entrades populars