Expectació davant la l'obertura de l'exposició 'La bèstia i el sobirà' sense censura



La direcció del MACBA ha decidit fer marxa enrere en la polèmica sobre l'exposició 'La bèstia i el sobirà' i l'obrirà al públic aquest dissabte. Bartomeu Marí ha posat el seu càrrec a disposició del consorci. En un comunicat, Marí ha explicat que "davant la pràctica unanimitat" de col·lectius a l'entorn de l'art "exigint l'obertura de l'exposició", ha decidit que "aquesta sigui accessible al públic". També ha afegit que si inicialment va pensar que no incloure l'obra de la polèmica o no obrir la mostra "protegiria el MACBA com a institució cultural dedicada al servei públic", les conseqüències d'això han estat "les contràries a les desitjades".


Expectació mediàtica i recels dels comissaris en l'obertura de la mostra que ha fet trontollar els ciments del MACBA

A les deu en punt ha obert les portes, com cada dissabte, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Però ha estat un dia diferent, ja que s'inaugurava -amb una inusual expectació mediàtica-, 'La bèstia i el sobirà' després que divendres al vespre el director de la institució, Bartomeu Marí, decidís rectificar i aixequés la cancel·lació de la mostra. Aquesta anul·lació es devia a una controvertida escultura en què un home, suposadament el rei Joan Carles, apareixia practicant sexe amb una activista feminista boliviana i un gos. Els comissaris no han ocultat la "perplexitat" vers els fets i defensen que els protocols seguits a l'hora de muntar l'exposició són els que se segueixen habitualment.

Mascarell considera "francament difícil d'entendre" l'episodi viscut al MACBA amb la mostra 'La bèstia i el sobirà'

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s'ha mostrat cautelós a l'hora de valorar la polèmica creada al MACBA arran de l'exposició 'La bèstia i el sobirà' en què hi apareix una obra d'Ines Doujak on es veu la figura del rei Joan Carles essent sodomitzat. Una mostra que, en un principi, la direcció del museu- encapçalada per Bartomeu Marí- va decidir cancel·lar. "Respecto les decisions que ha pres el director i dilluns miraré d'entendre totes les circumstàncies", ha destacat. Tot i això, Mascarell no ha dubtat a l'hora d'afirmar que veu tot aquest procés "francament difícil d'entendre" i ha avançat que la setmana vinent es veurà què és el més convé "per al museu, pel propi director i el patronat". /acn

#ca #exposicions #inauguracions #patrimoni #museus #barcelona #catalunya

Entrades populars