Igualada, Catalunya | FineArt 2015

FineArt 2015
3a edició | Del 6 al 22 de març 2015
Igualada, Catalunya

Inauguració: 6 març 2015

FineArt Igualada és un esdeveniment de fotografia que compta amb 1.200 fotografies i més de 50 exposicions. El FineArt té lloc del 6 al 22 de març a Igualada. La propera edició, que inaugurem el divendres 6 de març, compta amb fotògrafs amb reconeixement, com el cineasta (i fotògraf) Carlos Saura, Raúl Urbina, José Beut, Eugeni Gay, Marc Balló, Pepe Encinas, Pol Viladoms o Paco Elvira, entre molts d'altres. Es tracta de l'edició més internacional, ja que al costat de les exposicions dels fotògrafs catalans i espanyols, s'exposen les mostres de professionals de Japó, Rússia, Argentina o Anglaterra (Taichi Gondaira, Katia Repina, Luis Franke o Sandra Sue, entre alguns més).

Com sempre, al costat de les exposicions, es programen tallers, visites guiades amb els fotògrafs i projeccions, com el documental de Sebastiao Salgado, La sal de la tierra.

FineArt Igualada arriba a la tercera edició de l'esdeveniment, amb la proposta més internacional i novetats destacades en tallers i activitats per a tots els públics. A més, es crea per primera vegada l'APP gratuïta del FineArt, amb tota la informació sobre les exposicions, l'agenda i la ubicació de les sales.

L'esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 6 al 22 de març en una vintena d'espais d'exposicions, alguns convencionals i d'altres efímers. La tercera edició és la més internacional, perquè instal·larà les exposicions de fotògrafs provinents del Japó, Rússia, Holanda, Anglaterra, Argentina i també de Galícia, Andalusia, Madrid, Aragó, Navarra, València i de Catalunya.

Una de les activitats més destacades és la taula rodona inaugural, que té lloc el 6 de març a les 19.30h, i compta amb el fotògrafs professional Rafael Navarro, el president de la Confederació Espanyola de Fotografia, Raimon Moreno, i Micele Curel, de l'Associació de Fotògrafs Professionals d'Espanya. La taula serà moderada per Fernando Peracho, direcotr de la Galeria Valid Foto Bcn. El dissabte 7 de març destaca el Mercat de Fotografia, que s'organitza coincidint amb la Botiga al Carrer. El Mercat compta amb una desena de parades de col·lectius i fotògrafs individuals que venen la seva obra.

Com a novetat, FineArt Igualada col·labora amb els Ferrocarrils de la Generalitat, i ofereix el catàleg de regal, que inclou totes les exposicions i informació detallada dels fotògrafs, a tots aquells que arribin amb tren a visitar el festival fotogràfic.

Els més de 50 expositors del FineArt

FineArt 2015 compta amb desenes de fotògrafs com els reconeguts Raúl Urbina, madrileny, el fotògraf i director de cinema aragonès Carlos Saura, Rafael Navarro, també d'Aragó, el japonès Taichi Gondaira, o els catalans de més renom: Pepe Encinas, Eugeni Gay, Marc Balló, Vicenç Rovira Pol Viladoms o el fotoperiodista que va morir sobtadament el 2013, Paco Elvira.

A més, FineArt exposa l'obra de professionals amb reconeixement dins del sector fotogràfic o fotoperiodístic, com Miguel Cabezas, Lluc Queralt, Jose Beut, , Miguel Parreño, Ivana Larrosa, Miquel Viñas, Yurian Quintanas, Juan Pedro Trejo, Isabel Casellas, Diego Pedra, Jordi Comas, Jordi Julià, Miguel Trillo, Fran Martí, Salvador Berdajin, Luis Alberto Franke, Katia Repina, Albert Padrol o Sandra Sue. Així mateix, una edició més, es compta amb els fotògrafs igualadins, alguns d'ells amb exposicions inèdites, com Jordi Valldaura, Josep Solà o les mostres antològiques a Xavier Andrés i a Ramon Godó.

L'esdeveniment també ofereix la col·lecció d'autors de la galeria Valid Foto Barcelona; les fotografies del Premi Ciutat d'Igualada Procopi Llucià; el reportatge fotogràfic del gremi de Blanquers d'Igualada, encarregat a l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, i les mostres fotogràfiques del Fotosport 2014, impulsat per Foto Art Reus, i la del col·lectiu israelià Netanya Photo Club.

Les escoles de disseny i fotografia continuen amb l'aposta per a exposar al FineArt. S'exposaran els treballs de l'escola ERAM- Girona, de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de Fotoespai Barcelona Centre d'Imatge, de Grisart, de l'Escola Groc, de El Observatorio, de l'Escola d'Arts i Oficis Gaspar Camps d'Igualada i de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot.

Com sempre, FineArt també s'instal·la als establiments comercials i de restauració d'Igualada, que decoren els seus aparadors amb fotografies.

Més informació:  www.fineartigualada.cat

#europe #exposicions #fotografia #inauguracions #fires #premis #tallers #agenda #igualada #catalunya #ca
 

Comentaris

Entrades populars