La Fundació Antoni Tàpies convoca un concurs per escollir nova direcció

L'exposició actual de la Fundació Antoni Tàpies és la dedicada a la pintora austríaca 'Maria Lassnig'.

La Fundació Antoni Tàpies de Barcelona presenta el concurs públic internacional per escollir la nova Direcció que haurà de conduir la institució en els pròxims anys. La directora actual, Laurence Rassel, qui ocupa el càrrec des de setembre de 2008, va anunciar al mes de desembre que deixaria la Direcció el próxim mes de juliol, després d'haver completat la seva trajectòria al capdavant de l'entitat. La convocatòria té com a objectius primordials perseverar en les línies iniciades i desplegades durant aquests vint-i-cinc anys, afavorir l'adaptació de la Fundació a les noves exigències del moment actual, i contribuir a donar un nou impuls de futur a la institució.

La Fundació Antoni Tàpies, creada el 1984 per l'artista Antoni Tàpies amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani, va obrir les portes el 1990 i té una estructura jurídica de Fundació Privada. Tal com indica la convocatòria, el nou director/ra haurà de vetllar per la preservació, l'estudi i divulgació de l'obra i del pensament d'Antoni Tàpies, i també la promoció, divulgació i defensa de les manifestacions de l'esperit, especialment en l'àmbit de l'art contemporani, en les seves diverses formes. El govern i l'administració de la Fundació corresponen al Patronat, que és l'òrgan que exerceix la representació i la gestió de l'entitat, amb totes les facultats que determinen els Estatuts de la Fundació.

Les sol·licituds presentades seran analitzades i avaluades per una Comissió d'experts formada per Xavier Antich, Toni Tàpies, Manuel Borja-Villel, Catherine David, Pere Portabella, Josep Maria Carreté i Llucià Homs. Aquesta Comissió emetrà el veredicte i elevarà una proposta de candidatura al Patronat de la Fundació per al nomenament.


#museus #ca #barcelona #gestió #patrimoni

Entrades populars