L'exitòs documental "Desmuntant Leonardo" arriba a Girona


El proper divendres 20 de març, a les 8 del vespre, es celebrarà a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona un cinefòrum amb la presència de l'historiador Jordi Bilbeny i els co-directors Dani de la Orden i Marc Pujolar. Desmuntant Leonardo és un documental d'investigació històrica produït per Pilar Montoliu amb la col·laboració de l'Institut Nova Història i la participació de Televisió de Catalunya. 

Sinopsi: Qui era Leonardo da Vinci? Podem creure que el major geni del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, fill il·legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta? La biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta.
Per què un florentí va ser tan a prop de les princeses de la Cort de Nàpols o d'un Vaticà 'dominat per catalans'? Per què el seu escut d'armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?

Aquestes i altres preguntes són les que es planteja Desmuntant Leonardo, un documental on el primer pas per explicar la 'nova història' d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tan determinant: qui era, en realitat, Leonardo?

Títol: El documental "Desmuntant Leonardo" arriba a Girona
Lloc: Casa de Cultura de la Diputació de Girona / Girona
Categoria: Agenda
Data: 20.03.2015
Hora: 20.00 h
Descripció:
Preu: 10 euros.

Cliqueu aquí per a més informació.
Casa de Cultura de la Diputació de Girona
Plaça de l'Hospital, 6
17002 Girona

De dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 19 h

 #videos #història #artistes #cinema #girona #ca #catalunya

Entrades populars