Lleida, Catalunya | Art i Viatge | Museu d'Art Jaume MoreraMiquel Viladrich: Zapatero moro, 1933Sales d'exposició de la col·lecció (Edifici Casino, 1a. planta)
Museu d'Art Jaume Morera
Comissariat: Museu d'Art Jaume Morera

En el sinuós transcurs de la història de l'art, no hi ha dubte que el viatge ha estat un fenomen íntimament lligat a la creació artística. En aquest sentit, el desplaçament geogràfic dels artistes ha estat un dels temes més fascinants d'entre tots els que conflueixen en el gran mapa de vincles històrics entre l'evolució de l'art i la recerca humana de nous horitzons. I és que el viatge esdevé una experiència definitiva per a qualsevol artista, un fet vital que pot influir la seva vida, estimular la seva creació i definir algun dels aspectes de la seva obra. El viatge és també una forma de coneixement i sovint el seu relat esdevé motiu per a l'expressió artística.

Aquesta exposició pretén explorar el fenomen del viatge de l'artista a partir dels creadors i les obres de la Col·lecció del Museu d'Art Jaume Morera. Precisament, una de les constants que defineixen els seus protagonistes ha estat l'ànim viatger, moltes vegades motivat per la recerca d'indrets allunyats de casa nostra on poder desenvolupar les seves trajectòries, tenint en compte que Lleida ha estat tradicionalment una ciutat aïllada culturalment i mancada de les eines bàsiques per a la formació i professionalització dels seus artistes. Tanmateix, la recerca personal de cada un d'ells també els ha dut a creuar fronteres i emprendre odissees per fixar la seva visió de llocs i societats, gent i paisatges, que els han captivat. L'exercici de resseguir les seves passes a partir de la seva obra ens convida a redescobrir la seva interpretació singular d'espais geogràfics propers i llunyans, però, sobretot, ens proposa un nou viatge, en l'espai i en el temps, aquell que qualsevol manifestació artística del passat ens retorna quan la interroguem.
Miquel Viladrich: Zapatero moro, 1933

Museu d'Art Jaume Morera
Carrer Major 31 i Avinguda Blondel 40, baixos.
25007 Lleida, Catalunya


#ca #exposicions #museus #europe #catalunya #agenda

Entrades populars