Taller de recursos artterapèutics a partir de l’obra d’Antoni Tàpies

Imatge de l'exposició Antoni Tàpies. Col·lecció, # 10 a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona


Dissabte 18 d'abril de 2015, 10 h
Instants de l'objecte

Taller de recursos artterapèutics i d'acompanyament a partir de l'obra d'Antoni Tàpies. 

A càrrec d'Eva Bonet i Anna Subirana.

Els objectes quotidians són importants perquè parlen de la vida de cada dia. Prenc una cadira, una galleda, un barret, un armari, temes com més vulgars millor. Després els dono un sentit còsmic: que la gent vegi que un armari és que un armari és més que un armari, que és un conjunt d'energia que si toques amb el dit et pot picar. [...] És una manera d'aproximar-se a aquesta idea dels objectes que es converteixen en una sola cosa, que a la vegada és el no-res.

Entrevista feta per Julià Guillamon a Cultura (Barcelona, maig de 1989), extreta del volum Antoni Tàpies. L'experiència de l'art, tria d'escrits a cura de J. F. Yvars (Edicions 62, Barcelona, 1996).

A partir de la vivència interioritzada de l'obra d'Antoni Tàpies es pretén obtenir recursos per fer evolucionar una producció creativa pròpia, deixant que emergeixi suaument la interioritat a través de l'experiència musical, vocal i gràfica de l'objecte. Es tracta de descobrir estratègies de lectura oblidades que ens recorden dimensions més profundes i reconeixem els beneficis de transformació que el procés de creació comporta. La reflexió al voltant de l'experiència de taller i l'elaboració de la vivència ens permet extreure i entendre els conceptes que podrem aplicar a les tasques pedagògiques i d'acompanyament.

Proposta dirigida a educadors, professionals de l'acompanyament i a tota persona interessada en la transdisciplinarietat de les arts.

Cal portar roba còmoda i que es pugui embrutar.

Calendari: dissabte 18 d'abril de 2015, a les 10.00 h. | Durada: 7 hores (de les 10.00 a les 14.00 h, i de les 15.30 a les 19.30 h). | Preu: 75 €. Cal fer reserva de plaça abans del 10 d'abril de 2015 (932 075 862 / reserves@ftapies.com).


Professores:

Eva Bonet Mallorquès (Barcelona 1960)
Llicènciada en Història de l'Art, Master en Artteràpia, Arterapeuta transpersonal. Experimenta i investiga en tècniques corporals i plàstiques i en la dimensió meditativa de l'Art.

Anna Subirana Garcia (Barcelona 1958)
Cantant i músicoterapeuta, desenvolupa l'energètica de la veu. Fa improvisació contemporània. Crea espectacles multidisciplinaris amb músics, ballarins/nes, artistes plàstics, actors i actrius i cinema.

Les dues són professores del Master d'Artterapia de la UVIC i practicants de tècniques taoistes (Qi Gong, Tai Txi i Meditació).


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona 

#ca #tallers #barcelona #catalunya #museus #accions

Entrades populars