Visiteu 'Maria Lassnig' i 'Col·lecció, #10' per només 4 euros fins diumenge 8 de març

Imatge de sala de l'exposició Maria Lassnig de la Fundació Antoni Tàpies, Barcelona © Fundació Antoni Tàpies, 2015.

Les dues noves exposicions de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona, Maria Lassnig i Antoni Tàpies. Col·lecció, # 10 es podran visitar durant la primera setmana (fins el 8 de març) per només 4 euros.  Ambdues estaran vigents fins el 31 de maig del 2015.

L'exposició Maria Lassnig que ofereix la Fundació Antoni Tàpies és la primera gran mostra individual dedicada a l'obra de l'artista austríaca a Catalunya i a l'Estat espanyol, amb un total de quaranta-cinc pintures, algunes d'elles inèdites i la majoria provinents de l'estudi de la pintora, així com una selecció d'aquarel·les i de pel·lícules, a més de cartes, fotografies, dibuixos, escrits i materials dels seus arxius personals i de treball.

Maria Lassnig, qui va morir l'any passat a Viena, és considerada una de les artistes contemporànies més singulars de la seva generació i al llarg de la seva vida va rebre importants distincions del món de les arts visuals, com ara el Lleó d'or per la seva carrera artística a la 55ª Exposició Internacional d'Art de Venècia, 2013, el Premi Max Beckmann de la ciutat de Frankfurt del Main (2005); el premi Rubens de la ciutat de Siegen, atorgat per primera vegada a una dona, entre molts d'altres.

El recorregut que ofereix l'exposició permet apreciar l'evolució de les investigacions de la creadora austríaca en el seu tractament de l'autoretrat, i la seva relació amb l'objecte, l'animal i la màquina. A partir dels anys 60 Lassnig opta definitivament per la figuració, malgrat que aquesta decisió anava en contra de la tendència predominant de la seva generació. Amb la reintroducció del que és figuratiu, la pintora comença a tractar l'objecte no intel·ligible: cossos fantasmagòrics, mig humans mig animals o éssers bloquejats i alienats per elements tecnològics, amb pantalles davant dels ulls que també es poden interpretar com a altres egos de l'artista. En aquestes formes, Lassnig troba un àmbit més ampli per expressar els seus sentiments, afectes i estats existencials, en els quals el fet d'observar i ésser observat sovint es reflecteix de manera traumàtica.

Pel que fa a l'exposició Antoni Tàpies. Col·lecció, # 10, la Fundació presenta una selecció renovada d'obres d'Antoni Tàpies pertanyents al fons de la Col∙lecció. La mostra, que en aquesta ocasió es concentra a l'Espai A, inclou diferents moments creatius de l'artista des de la dècada de 1940 fins a l'actualitat, i il∙lustra l'evolució de tipologies, tècniques i materials emprats per Tàpies. L'itinerari es completa amb la projecció del documental Te de Tàpies, 2004, dirigit per Carolina Tubau i produït per Televisió de Catalunya.

Més informació:

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona

Entrades populars