Activitats al voltant exposició "Deltebre I" al MNAT

Properes activitats que realitza el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, en el marc de l'exposició "Deltebre I. La història d'un naufragi. Un episodi del setge i de l'ocupació de Tarragona (1811-1813)":
 
Dimecres 29 d'abril:

 
Conferència: "Esdeveniments de l'Armada Anglesa el 1813 a Tarragona, Coll de Balaguer i Deltebre: dades d'un naufragi"
A càrrec d'Adam Gerard Quigley, investigador d'arxius històrics.

Lloc: Sala d'actes del Museu Arqueològic de Tarragona (plaça del Rei, 5).
Hora: 19:00 h.
Entrada gratuïta fins exhaurir aforament.

 
Diumenge 3 de maig:

Visita comentada al voltant de l'exposició temporal "Deltebre I. La història d'un naufragi. Un episodi del setge i de l'ocupació de Tarragona (1811-1813)",  adreçada al públic general.

El jaciment Deltebre I és un vaixell de transport militar d'una flota anglesa que, junt amb alguns altres vaixells del mateix comboi, es va enfonsar a la desembocadura de l'Ebre, en el marc del conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès, l'estiu de 1813.

Les seus del MAC-CASC i el MAC-Girona van formalitzar una exposició temporal amb la finalitat de donar a conèixer la història del jaciment subaquàtic Deltebre I, i alhora, la tasca de l'arqueologia subaquàtica en general.

Ara es presenta, ampliada, al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb l'objectiu de donar a conèixer a les comarques de Tarragona aquest excepcional jaciment i, alhora, difondre un episodi fonamental de la nostra història contemporània, el conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès i les seves repercussions a la ciutat.

L'activitat es realitza a la Sala d'exposicions temporals del Museu Arqueològic de Tarragona (plaça del Rei, 5) a les 12 h i té una durada aproximada d'una hora. El preu de l'activitat està inclòs amb l'entrada del Museu.

Les properes visites guiades són el 31 de maig, 21 de juny, 19 de juliol, 9 d'agost, 6 de setembre i 4 d'octubre de 2015.

Per a més informació i reserves: 977 25 15 15 / 977 23 62 09 / www.mnat.cat

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Av. Ramón y Cajal, 82
43005 Tarragona
www.mnat.cat

 #ca #agenda #història #exposicions #tallers #museus #tarragona #catalunya #familiar #infantil #

 

 

Entrades populars