Barcelona, Catalunya | 23a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones


La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un espai concebut per a donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina i per convidar als diferents públics a descobrir la circulació de noves mirades presents en el cinema de les dones, mirades que estan enriquint i transformant les pràctiques culturals, que demostren el compromís de les cineastes amb la complexitat de les realitats i els debats del seu temps i que estan renovant el conjunt de la creació audiovisual.

Aquesta nova edició es planteja com una continuïtat en relació amb els objectius que han orientat tot el seu trajecte i també en continuïtat pel que fa al format introduït fa dos anys, és a dir, la suma de diferents programes repartits al llarg de l'any i a diferents espais culturals de la ciutat.

La programació oferirà un conjunt de films que permetin visualitzar la imprompta de les cineastes internacionals en l'evolució formal dels llenguatges i les narratives audiovisuals, el seu compromís estètic i polític, vinculat a les transformacions socials del món contemporani, el trajecte de les genealogies femenines pel que fa a la creació cinematogràfica i suggereixin, així mateix, lectures significatives sobre el passat connectades amb les pràctiques interpretatives del nostre present.

Presentació: Mostra - Distribucions

Amb la col·laboració de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona presenta un nou recurs, Mostra - Distribucions, destinat a la distribució cultural d'algunes de les pel·lícules presentades en les darreres edicions i que aporten elements de reflexió sobre temes o debats relacionats amb els reptes de les polítiques de gènere, el feminisme o el moviment associatiu de les dones.

DL 27 d'abril 19h.  Estrena

Menopausa Rebel
Adele Tulli. Gran Bretanya/Itàlia, 2013, 25 minuts. VOSC
Amb la presència de la directora i de Thérèse Clerc, fundadora de la Casa Baba Yaga.

"La menopausa és el començament de la vida!" Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l'experiència de fer-se gran. Un retrat sobre la llibertat i la força transgressora de la maduresa.

La Bonne - Sala gran
C/ Sant Pere més baix, 7
Sessió gratuïta


Més informació a http://www.mostrafilmsdones.cat
Consulteu l'arxiu històric de films i realitzadores a http://arxiu.mostrafilmsdones.cat


#ca #fires #cinema #agenda #catalunya #barcelona #europe

Entrades populars