Barcelona, Catalunya | 'Retrats de museus' amb Laurent Goldring | Fundació Antoni Tàpies


Amb Laurent Goldring

Dimecres 29 d'abril, 19 h
Projecció comentada

Fundació Antoni Tàpies, Barcelona

La sessió del 29 d'abril a la Fundació Antoni Tàpies forma part d'una sèrie de projeccions comentades en viu que van començar el darrer desembre per a Vídeo et Après al Centre Pompidou i el març al Gaite Lyrique de París. La pròxima reunió tindrà lloc al Beirut Art Center de Beirut. L'objectiu en cada ocasió és tornar a veure les obres ja muntades, tractar temes que encara no han estat comentats i construir una pel·lícula nova seguint les línies traçades durant el comentari. En aquesta sessió s'evidenciarà una de les transformacions del museu actual: deixar de ser la memòria del passat i representar el laboratori del futur.

La particularitat de les obres fílmiques de Laurent Goldring és que es basen en un treball a llarg termini que fa que retorni al motiu reiteradament, deixant que l'especificitat d'un lloc o un cos emergeixin de la imatge. Per desconstruir incessantment el que ja s'ha vist que impedeix veure, ell visiona, munta, torna a gravar fins que el significat es manifesta de forma evident. Una repetició propera als passos inaugurals de la modernitat, ja sigui la de Monet a Ruán o la de Cézanne a Sainte-Victoire, quan la repetició crea cada vegada una obra única i independent mentre construeix una ressonància que va peça en peça. Aquest procés d'aprofundiment que roman obert d'obra en obra segueix sent un mètode inusual en el món de la imatge en moviment.

Laurent Goldring reinterpreta les pel·lícules de dues maneres. En primer lloc, tornant a gravar, utilitzant el procediment descrit, les mateixes escenes, els mateixos llocs, les mateixes històries, les mateixes multituds. En segon lloc, rellegint les filmacions i els anteriors treballs per descobrir noves coherències i possibilitats. Les sessions de projecció són una oportunitat per analitzar aquest aspecte del seu treball.

Activitat en francès amb traducció. Amb el suport de l'Institut Français de Barcelona.

Més informació:


Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona, Catalunya

#ca #museus #dansa #cinema #agenda #catalunya #conferències #accions #europe

Entrades populars