Concert del nord-americà Phill Niblock a la Fundació Antoni Tàpies


Phill Niblock, veterà compositor multi-media compositor minimalista de Nova York. Músic i director d'Experimental Intermedia,

Phill Niblock + Ensemble for New Music Tallin
Concerts a la Fundació Antoni Tàpies
Dissabte, 25 abril 2015, 17 h


En el marc del cicle Sampler Sèries i del Festival Mixtur.

- 17.00 h Ensemble for New Music Tallin

Seleccionats a la categoria d'intèrprets de la Convocatòria Mixtur 2015, l'Ensemble for New Music Tallin està format per un nucli principal de membres, tots estudiants o graduats de l'Estonian Academy of Music and Theater, i un important conjunt de col·laboradors i artistes convidats. El projecte va néixer l'any 2012 pel compositor Arash Yazdani i té com a objectiu principal la introducció d'aspectes diferents i poc coneguts de la nova música, desenvolupant així una important tasca de suport a la creació de noves obres i l'estrena dels treballs de la nova generació de compositors estonians.

Programa: 

G.F. HAAS: Nach-Ruf...ent-gleitend... (1999)
A. YAZDANI: Demodulation (2014)
I. XENAKIS: Kottos (1977)
J.A. BROWN: Motion Harmony #6 (2014)

Més informació: Festival Mixtur


- 18.15 h Confluències i divergències entre la música contemporània i l'art sonor.

Taula rodona moderada per Jordi Alomar, musicòleg, gestor cultural i periodista musical especialitzat en l'estudi de les noves músiques i l'art sonor. Con la participació de:

Domènec González de la Rubia, compositor i pressident de l'Associació Catalana de Compositors i de la Federació d'Associacions Ibèriques de Compositors.

Ramon Lazkano, compositor resident del Festival Mixtur 2015, director del cicle de Música Contemporània de la Quincena Musical de San Sebastián i professor del Musikene.

Lluís Nacenta, musicòleg comissari de l'exposició Interval sobre art sonor de la Fundació Antoni Tàpies i d'altres projectes amb el Festival Sonar, l'Arts Santa Mònica o el CCCB.

Arturo Rodríguez Morató, sociòleg director del Centre d'Estudis sobre Cultura, Política i Societat de la Universitat de Barcelona.

Manuel Rodeiro, compositor i professor de l'Escola Superior de Música de Catalanya i responsable de les Jornades de Música Contemporània del Centro Galego de Arte Contemporánea.


- 19.30 h Phill Niblock. Touch

El compositor i videoartista nord-americà Phill Niblock és un dels pares del que alguns han anomenat música drone, una branca del minimalisme musical que es basa en l'ús de tons o clústers de tons sostinguts en el temps que evolucionen lentament a partir de petites variacions (ja siguin tímbriques o sobre l'altura del so). Les seves obres, compostes per ordinador a partir de mostres de sons pregravats i presentades en directe amb diversos sistemes d'altaveus, configuren masses sonores extàtiques, vibracions de l'aire que experimentem com a vibració del cos a partir d'un cert volum de so.


Amb la mateixa entrada es podrà accedir al concert de Ensemble for New Music Tallin, la taula rodona i el concert de Phill Niblock.

En col·laboració amb L'AuditoriFestival Mixtur.

Més informació:

Lloc del concert:

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona 

#ca #agenda #museus #concerts #música #artistes 

Entrades populars