El projecte artístic JIWAR de Barcelona, guardonat amb el premi Vila de Gràcia 2014


El passat 13 d'abril, el projecte JIWAR de Barcelona va ser guardonat amb el premi Vila de Gràcia 2014 a la millor iniciativa pedagògica. Felicitats.

L'Associació Jiwar Creació i Societat és una residència-viver de creació per a tots els professionals que treballen en interlocució amb l'espai urbà. Situada en una casa patrimonial que disposa d'un jardí de 700 metres quadrats al cor del barri de Gràcia, l'entorn i l'espai la fan un lloc únic per a la reflexió i la creació.

El concepte del projecte s'inspira en la tradició mediterrània del JIWAR, mot àrab que literalment significa veïnatge. Jiwar es refereix a l'art d'establir una relació creativa i durable entre veïns i veïnes d'un mateix barri. Més enllà del seu sentit immediat, Jiwar evoca una filosofia de vida que consisteix en apropar valors i connectar experiències. Jiwar forma part de les entitats que promouen la interculturalitat a la ciutat de Barcelona i de la Xarxa Antirumors de la ciutat.

Obert l'octubre del 2011 com a residència d'artistes (AIR), les diverses aportacions dels i les residents han anat portant-nos cap a la certesa que la nostra situació és clau per totes aquelles persones interessades en la indagació creativa entorn de les qüestions urbanes. És per això que des de l'any 2013 el nostre espai està també obert a acollir tots els i les professionals que s'interessen per l'urbanisme en el seu sentit més ampli, que viuen la ciutat com a matèria d'investigació i d'inspiració: artistes de totes disciplines, arquitect@s, activistes socials, filòsofs, sociòlegs, periodist@s, antropòlegs, dissenyadors, etc.

Més informació: http://jiwarbarcelona.com/

#ca #premis #barcelona #catalunya

Entrades populars