KONVENT NOISE FESTIVAL al Berguedà


El llegendari Jordi Valls/Vagina Dentata Organ, actiu desde 1983, inaugurarà el festival el divendres a la nit amb una performance excepcional, la quarta a Catalunya i Espanya. La primera generació obrint processos i pavimentant el camí per la generació més nova per mostrar que la Música Experimental segueix viva i trencant esquemes més que mai, i l'àmplia gamma d'actes i idees que es mostraran a través d'aquests 2 dies ho demostrarà sense cap mena de dubte.

Sereu testimonis de performances usant sons creats a partir tant desde miralls trencats, com  la trituració de ferralla de metall, l'estàtica de televisors vells, cinta magnètica unint-se en càmeres de carret analògiques, ganivets afilats rascant el cos humà, efectes casolans i modificats i molt, molt més.

Se celebrarà en diverses habitacions al llarg de les 3 plantes del convent, un bell i atmosfèric edifici construït al segle XIX al Berguedà, a una hora de Barcelona, convertit ara en la llar d'una associació cultural/col·lectiu autogestionat i sense ànim de lucre, el nom del qual està inspirat per l'ús previ de l'edifici. En aquesta construcció especial, centre neuràlgic creatiu de l'associació Konvent per a una àmplia gamma d'art, artesania i performance, tot està permès i tot és possible. És el lloc perfecte per celebrar aquest innovador esdeveniment.

Aquest esdeveniment no només és totalment GRATUÏT, si no que també hi ha ALLOTJAMENT GRATUÏT disponible per als visitants de fora de la ciutat. TOTS hi esteu convidats.

Konvent Zero
c/ Konvent 0. 08699 - Cal Rosal, Berguedà - Barcelona - 938 21 39 01
www.konventzero.com

ENTRADA LLIURE - ALLOTJAMENT GRATUÏT
(espai limitat, menjar i begudes no inclosos)


Programa:

Divendres 1 de maig

19:00 VAGINA DENTATA ORGAN  

RARE PERFORMANCE FROM INDUSTRIAL SURREALIST JORDI VALLS– BCN/UK
El català Jordi Valls és un dels artistes més imprevisibles de la nostra generació. Sota el pseudònim de Vagina Dentata Organ, ha produït documents visuals i sonors vitals. A principis dels vuitanta, Valls va estar vinculat a grups llegendaris de la música industrial com Throbbing Gristle i Whitehouse. Les seves performances no deixen indiferent.

20:00 BRUT  
KNOW YOUR ENEMY. POWERFUL PERFORMANCE & NOISE FROM THE FEMALE BODY – UK/LIT

BRUT té una olor. Un cos. Una vagina. Una ment. BRUT té una imatge. Una reflexió. BRUT és força i enutj. BRUT és inquieta i maníaca. BRUT és política. Feminista. BRUT té una veu. Consumeix i vomita. BRUT és la intoxicació per alcohol… BRUT ÉS UNA DONA - LA DONA ÉS UNA ARMA!

20:30 JOSÉ MACABRA

THE DIRGE ELECTRONIC RITUALISTIC TEKNOISE – UK/TALAVERA-TOLEDO

José Macabra és un artista viu inimitable. Especialitzat en "teknoise" i "Ritual Electrònic". Ha tocat en innumerables festes underground; la seva popularitat ha portat el seu so a tot Europa. Al Konvent presentarà The Dirge.

23:00 PRIMO GABBIANO VISUAL PAL  

POST-INDUSTRIAL AMBIENT-DRONE-NOISE – BCN

Noise trobat, dark ambient i música polisèmica. Està influenciat per l'electrònica primitiva. Primo Gabbiano és el pseudònim del vídeo artista Antonio Clavijo. Aquesta ocasió treballa amb Visual Pal, que oferirà la seva narrativa random d'emocions.

24:00 CHRIS LOW
INDUSTRIAL-NOISE-TECHNO-PUNK, DJ SETS – UK
Testimoni del moment àlgid del UK Power Electronics veient bandes com Whitehouse and Ramleh, va convertir-se en bateria i va tocar per The Apostles, Oi! Polloi i Political Asylum, Avui en dia, Chris toca la bateria pel reformat grup Goth-Punk Part 1 dels anys 80 i segueix fent de DJ a clubs de Techno/House i Punk/Post Punk, a llocs com Nord Amèrica i Japó.


Dissabte 2 de maig

13:00 JOSÉ+  
AMBIENT-NOISE NIGHTMARE SOUNDTRACK – BCN
Des de mitjans dels 90 s'interessa per l'experimentació sonora i es dedica a produir peces sonores per a l'estudi del subconscient humà barrejant sons electrònics amb altres de "camp". Presenta sons electrònics, ambient i noise, que representen la part més traumàtica del subconscient: els malsons.


14:00 BRUT  
ACT'S OF KINDNESS. EXCLUSIVE SPECIAL SECOND PERFORMANCE – UK/LIT

17:00 SIMULACRA  
EXPERIMENTAL ABSTRACT NOISE – BCN

Clara Cortes és una artista nascuda i establerta a Barcelona. La seva música (basada en els treballs de Jean Baudrillard) provoca la necessitat de l'espectador d'aconseguir objectivitat, identificació, classificació o veritat en una peça artística.


18:00

THE PRESTIDIGITATORS  
HARSH STATIC JUNK NOISE – UK
The Prestidigitators és un grup experimental fundat per Michael Gillham. És conegut com un bateria de bandes Hardcore i punk com Voorhees i recentment Drunk In Hell. També col.labora amb grups com Smell & Quim i The New Blockaders (i està associat al projecte Nihilist Assault Group).

19:00

HEULEN  
INDUSTRIAL-NOISE-DARK AMBIENT – BCN + MAD
Heulen és un duo format per Òscar (Gyakusatsu, Persona) i Josué (Alozeau, Planeta Salvatge). Van començar com a projecte a l'any 2014 a la ciutat de Barcelona. L'estil es podria situar entre el noise i el dark ambient. Tenen un disc gravat, titulat "Somni irreal".22:00 COÀGUL  
RHYTHMIC & RITUALISTIC INDUSTRIAL – BCN
Coàgul és el projecte musical de l'artista visual Marc O'Callaghan.  La funció principal de Coàgul és concentrar l'energia de determinats principis còsmics en el punt físic on la seva música sigui executada o reproduïda. Per a aquesta ocasió s'ha preparat la íntegra execució de la suite de "Les Quatre Edats".


23:00 FUTURO DE HIERRO

HOMAGE TO ESPLENDOR GEOMETRICO FROM ORDRE ETERN MEMBER – BCN
Projecte del multi-instrumentista i productor Víctor Hurtado, membre fundador d'Ordre Etern, Qa'a i Huan, i col·laborador d'artistes com Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten) i Nurse With Wound.24:00

EVIL MOISTURE  
MAGNETIC TAPE MANGLE & VIDEO ABUSE – UK/FR
Andy Bolus (també conegut com Evil Moisture, Xylex) produeix joguines electròniques modificades, torna a connectar els circuits com els que es troben a l'interior dels ordinadors per als nens i utilitza sons aleatoris com a matèria primera per a instal·lacions.


 
00:30 KNO (Konvent Noise Orchestra)

01:00 CHRIS LOW
INDUSTRIAL-NOISE-TECHNO-PUNK, DJ SETS – UK


#ca #fires #catalunya #agenda #accions

Entrades populars