Les Illes reaccionen a l'enèsima apagada del PP de la televisió en català #ésPalma #ésMaó

L'Obra Cultural Balear, disposada a defensar el català a les illes

Les Illes reaccionen a l'apagada del 3/24 i el 33 a les Balears. El govern Bauzá ha desconnectat aquests canals, tal i com estava previst, del dial illenc de TDT malgrat les queixes dels telespectadors. Les illes perden quota de televisió en català.

L'Obra Cultural Balear ha convocat una acció de protesta pel proper dijous 2 d'abril a les 12 del migdia davant el Consolat de la Mar, en protesta pel tancament de les emissions dels canals 3/24 i 33 de la televisió pública catalana tot un greuge pels illencs que veuran minvada l'oferta de televisió en català a la TDT.
La polèmica, de la que es va fer ressò el Directe!cat la setmana passada, consistia en què el govern Bauzá ha aprofitat la reordenació de canals de TDT que ve del ministeri, per a substituir les emissions de la televisió pública catalana per IB3, i traslladar-les a la freqüència que fins ara ocupava IB3, i que desapareixerà a partir de demà.

Segons informa l'Obra Cultural Balear, la decisió és única i exclusivament política, perquè la reordenació de canals de la TDT segueix fent possible la visualització del 3/24 i el 33, si s'utilitzen d'altres freqüències que quedaran lliures. L'entitat també ha aprofitat per denunciar la persecució que s'ha produït a la llengua catalana d'ençà l'inici del mandat de José Ramón Bauzá.


#ca #balears #llengua #patrimoni

Entrades populars