Les Trobades d’Escoles en Valencià apleguen més de 85.000 persones #SíalValencià


'Volem una escola a tot color i oposada a tot allò que implique la LOMCE, que esperem que algú la derogue', diu Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. És un dels missatges que es reivindiquen durant les Trobades d'Escoles en Valencià, unes festes per la llengua amb trenta anys a l'esquena, 'lúdiques i reivindicatives, que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot'. Les vuit trobades d'aquest cap de setmana --dues al Campello (Alacantí), a Petrer (Valls del Vinalopó), a Xàtiva (Costera), al barri de Russafa de València, a Godella (Horta), a l'Eliana (Camp de Túria) i a Morella (Ports)-- van aplegar més de 85.000 persones.

'Les trobades deixen clar que el teixit social és viu. Manifesten l'estima per la llengua, per l'escola i pel nostre territori', destaca Moreno. Les trobades d'enguany es fan poc abans del possible canvi de color polític a les administracions valencianes, de resultes de les eleccions del 24 de maig. Moreno demana que la gent vagi a votar i que tothom pensi molt bé què vol per al país: 'No ens hi juguem solament unes eleccions; ens hi juguem el futur de les generacions que són ara a les escoles.'

Pel que fa a la llengua, el president d'Escola Valenciana subratlla: 'Hi ha en joc que el valencià sobrevisca i que tots els valencianoparlants tinguen els drets que es mereixen. El nostre català està tocat i el volen enfonsar.'

I afegeix: 'Nosaltres fa trenta anys que fem trobades i ells vint anys que governen. Des que el PP va començar a governar, suaument, han anat minvant el prestigi, l'ús i la promoció del valencià. Això no ho podem consentir més. Esperem que hi haja un canvi de govern. I al nou govern li direm les coses molt clares: demanem una llei educativa valenciana i que es desenvolupe la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. I, òbviament, també li demanarem la reobertura de RTVV.

De les dinou trobades previstes per a aquesta primavera, encara se n'han de fer quatre. El 2 de maig a l'Alqueria de la Comtessa (Safor-Valldigna), el 30 de maig a Benetússer (Horta Sud) i el 6 de juny a la Canyada i el Camp de Mirra (Alcoià i Comtat) i també a Santa Pola (Baix Vinalopó i Baix Segura).


#patrimoni #ca #paísvalencià #llengua 

Entrades populars