Reus, Catalunya | Antònia del Río: Llibres per menjar | Galeria SicartAcció a Arts Santa Mònica

Antònia del Río
Llibres per menjar


És una acció per tal de contribuir al Rebost Solidari de l'Associació Ressò de Vilafranca del Penedès. Una iniciativa que tindrà lloc a la Galeria Sicart el proper dissabte 11 d'abril, de 11 del matí a les 8 del vespre, on es podrà agafar un catàleg d'art deixant a canvi algun aliment, preferentment peix en conserva o oli d'oliva.

El títol de la proposta és ambigu. Per una banda, ens suggereix un intercanvi: llibres a canvi de menjar. I per l'altra, ens imaginem la possibilitat de llibres comestibles: llibres com aliment. Aquesta ambigüitat no és casual, ens connecta amb  dues estratègies que l'Antònia usa sovint en els seus projectes. L'intercanvi amb els públics i la idea de la lectura com aliment que ens nodreix. L'intercanvi amb els públics, per tal de donar lloc a la construcció de l'obra, servint-se dels imaginaris dels espectadors o posant a la disposició dels visitants diferents dispositius que ells mateixos activen amb la seva participació. La idea de la lectura com aliment, o la cita més concretament, l'ha fet servir a la peça "aliment discursiu teòric", obra que s'ha pogut veure a la Galeria Sicart en l'exposició Matèria Primera. Consisteix en un recull de cites d'altres autors i autores a partir de les quals l'artista  construeix el seu propi discurs.

Els llibres disponibles són una selecció de catàlegs de la Galeria Sicart i els exemplars sobrants del projecte Esporgats #3 d'Antònia del Río, que va tenir lloc a l'Art Santa Mònica el 2014 en el marc del cicle Blanc sota negre. Treballs des de l'imperceptible a cura d'Assumpta Bassas i Joana Masó.  Es tracta d'una selecció de romanents del fons d'Arts Santa Mònica consistents en catàlegs d'artistes i exposicions col·lectives editats des dels anys 90 pel Departament de Cultura i el centre d'art.

Durant el temps que va durar l'exposició a Santa Mònica, els espectadors podien emportar-se el llibre que escollissin a canvi de deixar per escrit el motiu de la tria. En aquesta ocasió, al Rebost Solidari de l'Associació Ressò és el motiu principal, sense deixar de tenir en compte un dels objectius del projecte Esporgats #3, tornar a activar i posar en circulació de nou uns llibres que acumulaven pols als prestatges d'un magatzem.  

GALERIA SICART
Carrer de la Font, 44
08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS (Barcelona)
www.galeriasicart.com

#ca #catalunya #europe #llibres #galeries #museus #agenda

Comentaris

Entrades populars