Sant Jordi ja ven més llibres en català que no pas en castellà


El Gremi de Llibreters va fer públiques ahir les dades finals de les vendes del dia de Sant Jordi. En total, al Principat es van vendre 1.530.000 exemplars, dels quals un 53,59% eren en català i un 46,41% en espanyol. També s'ha registrat un augment en la facturació, concretament del 6% respecte de l'any passat, que fa un total de 20,35 milions d'euros. Editors i llibreters han celebrat aquestes grans xifres amb una copa de xampany i vermut del Morro Fi aquest migdia al palau March.

Xavier Bosch consolida l'èxit

Tal com ja anunciava la llista provisional, la categoria de ficció és encapçalada per Xavier Bosch, amb 'Algú com tu', seguit de 'El món blau', d'Albert Espinosa i 'Un any i mig', de Sílvia Soler.

Un dels canvis destacats entre la llista inicial de més venuts i la definitiva del Gremi de Llibreters és la caiguda de 'Un film (3.000 metres)', de Víctor Català, que hi havia entrat en cinquena posició.

Xavier Sala i Martín lidera el ranquing de no ficció

 En la categoria de no-ficció es mantenen les primeres posicions que es van anunciar. Xavier Sala i Martín lidera el rànquing amb 'És l'hora dels adéus?', seguit de Lluís Jutglar amb 'Olé tu!!!' i Marta Rojals. Francesc Torralba amb 'Córrer per pensar i sentir' és en quarta posició, seguit de 'Sàpiens. Una breu història de la humanitat', de Yuyal Noah, i 'Ja t'ho faràs', de diversos autors. Vicent Partal amb ' 9-N Desclassificats tanca la llista.

#ca #llibres #llengua #patrimoni

Comentaris

Entrades populars