Conferència de l'egiptòleg Christian Leitz a la Fundació Arqueològica Clos

 

CONFERÈNCIA EXTRAORDINÀRIA A LA FUNDACIÓ ARQUEOLÒGICA CLOS

The temple of the Lion Goddess Repit in Athribis near Sohag (Upper Egypt)

Dijous 21 de maig 2015 a les 19'30h
 
Prof. Dr. Christian Leitz

Institut für die Kulturen des Alten Orients (IANES)
Abteilung Ägyptologie Burgsteige, Tübingen
 
De dimensions comparables al temple de Dendera, tot i que en pitjor estat de conservació, l'imponent temple d'Athribis està dedicat al déu Min-Re i la seva esposa, la deessa lleona Repit. La conferència oferirà una visió general del temple, incidint especialment en aquelles decoracions considerades excepcionals per estar poc documentades, o ser inexistents, en altres construccions d'època grecorromana.

El professor Dr. Christian Leitz estudià Egiptologia, Assiriologia i Coptologia a les Universitats de Marburg i Göttingen, obtenint el seu doctorat (1989) amb una tesi relacionada amb l'astronomia egípcia, especialitat que ha combinat amb altres estudis sobre medicina, textos religiosos i temples grecorromans. Durant la dècada de 1990, féu estades post-doctorals a diverses universitats i institucions, destacant-ne l'Institute of Egyptology de Bonn. 

Després de prendre part en projectes rellevants -com el Dictionary of Egyptian Deities and Divine Designation (1995)- i de consolidar-se en el món docent universitari, va encapçalar un projecte lexicogràfic, publicat en vuit volums (1995-2003). És editor de les sèries Einführungen und Quellentexte zur Ägyptologie (juntament amb Louise Gestermann) i Studien zur Spätägyptischen Religion, així com de la secció egiptològica de l'Handbuch der Orientalistik. Respecte al jaciment d'Athribis, n'és director des de 2003.

FUNDACIÓ ARQUEOLÒGICA CLOS
MUSEU EGIPCI DE BARCELONA
València, 284 ·  08007 Barcelona
www.museuegipci.com

#ca #conferències #història #catalunya #barcelona #agenda


Entrades populars