XIX BIENNAL D'ART CONTEMPORANI CATALÀ a Reus

XIX BIENNAL D'ART CONTEMPORANI CATALÀ A REUS

8 ARTISTES JOVES  DE CATALUNYA MOSTREN ELS SEUS TREBALLS  A REUS DEL 8 AL 30 DE MAIG DE 2015

Acte inaugural, divendres dia 8 de maig, a les 19.30 h. al CENTRE DE LECTURA –Sala Fortuny- carrer Major, 15 de Reus

El Centre de Lectura de Reus, en aquests temps de forta crisi, aposta per l'art més nou dels joves creadors del país i acull la Biennal d'Art Contemporani Català.

En aquests moments en que la Cultura es veu molt afectada per l'actual situació, situació que també dificulta molt el fet que els artistes més joves puguin mostrar les seves creacions al públic, el Centre de Lectura de Reus manté el seu compromís amb la Biennal d'Art Contemporani Català, i acull novament aquesta dinovena edició, tal i com ja ha fet amb altres edicions. És així com el Centre de Lectura, que ha donat tan de prestigi a la ciutat de Reus, manté viva la flama de les arts joves en la pròpia ciutat i al país, participant en aquest fet descentralitzat de l'art jove i fent de la capital del Baix Camp una de les ciutats que formen part del recorregut itinerant.

Després d'una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català, a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país. Els artistes són: Albert Arribas i Forcada, nascut a Barcelona, viu a Blanes. Carles Azcón i Jutglà, nascut a Canberra –Austràlia-, viu a Cardedeu. Xiana Gómez i Díaz, nascuda a Lugo, viu a Barcelona. Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a Manresa. Míriam Rialp i Bonet, neix i viu a Santa Coloma de Queralt, Irene Solà i Sáez, nascuda a Vic, viu a Malla. Bernat Soler i Mañé, neix i viu a Vilanova i la Geltrú i Ruth Sòria i Vidal, nascuda a Santa Coloma de Gramenet, viu a Badalona.

El jurat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Arnau Puig, crític d'art, historiador i filòsof; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus, els ha escollit per la seva qualitat i excel·lència. Les circumstàncies objectives i psicològiques actuals feien molt difícil poder mantenir viva aquesta Biennal, que és la més antiga de l'estat espanyol, però s'ha aconseguit tirar-la endavant amb el suport d'intel·lectuals i determinades administracions, públiques i privades, ja que s'ha considerat que l'art és un entramat que forma part de l'evolució de l'ésser humà, i més encara en aquests temps de crisi, on ens cal una reflexió dels valors.

Al catàleg, el jurat diu: "... als joves d'avui, els cal una plataforma que els obri camins ja que d'ells depèn el futur de Catalunya..."

Com a novetat d'aquest any, apostant per una obertura del procés i tot fent ús de les tecnologies al nostre abast, a l'exposició hi haurà una vídeo-instal·lació que permetrà consultar el total de les propostes que ha rebut la convocatòria i les obres seleccionades.

Noves Tecnologies:

Cal destacar que la mostra actual ha evolucionat i s'ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s'està fent a través de les xarxes socials.

El catàleg i tota la informació de la Biennal és present a la xarxa d'Internet i també es pot seguir pels telèfons intel·ligents amb Apple i Android.

Iphone: anar a App Store i buscar "canals art"

Android: anar a Android Market i buscar "canals art"

També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu.... i a la web http://www.canals-art.com/biennaldart.html

http://www.facebook.com/home.php?ref=hp#!/pages/XVIII-Biennal-dArt-Contemporani-Catal%C3%A0-2012/292714667422566

Link del catàleg:

http://issuu.com/canals-galeria-art/docs/cataleg_biennal_xix_2014_20aba618beaced

Organitza: Centre de Lectura de Reus

Organització general:

La Biennal d'Art Contemporani Català 2014 està organitzada per Canals-Galeria d'Art, amb la col·laboració del Museu i l'Ajuntament de Sant Cugat, del Centre de Lectura de Reus i el suport de la Generalitat de Catalunya i d'altres institucions públiques i privades.

Més informació: Aureli Ruiz, President de la Secció d'Art del Centre de Lectura de Reus info@aureliruiz.netCarrer de la Creu, 16
08172 Sant Cugat -Barcelona-
www.canals-art.com

#ca #fires #premis #agenda #exposicions #catalunya #reus #inauguracions

Comentaris

Entrades populars